Pályakezdők

2024.07.01. 15:21

Fesztiválokon mutatkoznak be a Hangfoglaló program előadói

Magyarországi és külhoni nyári fesztiválokon mutatkoznak be az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program 2024-es induló előadói; 15 pályakezdő előadó és zenekar összesen 17 nyári fesztiválon, 113 koncerten lép fel az NKA Hangfoglaló Fesztivál Roadshow keretében.

MW

Forrás: Hangfoglaló Program

Fotó: Antal Daniel

A programban résztvevő előadók többek között színpadra állnak a Művészetek Völgye és a Campus Fesztiválon, a Paloznaki Jazzpikniken és a Rockmaratonon, valamint a Gombaszögi Nyári Táborban és a Malomfesztiválon is - olvasható a Petőfi Kulturális Ügynökség MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Az NKA Hangfoglaló Fesztivál Roadshow első állomása a Tiszavirág Fesztivál volt, ahol öt új előadó: cserihanna, Géem, Juhász Zoli, Selah Vie, valamint Szlimmy mutatkozott be. 

A közleményben felidézik, hogy az NKA Hangfoglaló Fesztivál Roadshow a 2023-as fesztiválszezonban is számos lehetőséget kínált a korábbi nyertes induló előadók számára. A MAJRÉ zenekar tagjait is idézik a közleményben, akik kiemelik, hogy a Hangfoglaló Program révén rengeteg barátot szereztek, valamint egy platformra kerültek azokkal, akikkel egy cipőben járnak és szívesen dolgoznak majd együtt a jövőben. 

A közlemény szerint a tavaly szintén sikeresen pályázó KACAJ formáció a fesztiváltapasztalatban látja a program eredményét, mert olyan eseményekre jutottak el így, amelyekre korábban nem volt esélyük, és több tavalyi fesztiválegyüttműködés idén is folytatódott. 

A NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma 2014 óta működteti a pályájuk elején járó, kezdő formációk és előadók számára létrehozott programját, amelynek szakmai megvalósításáért a Petőfi Kulturális Ügynökség gondozásában tevékenykedő Hangfoglaló Programiroda felel. 

A Hangfoglaló Programiroda egyik kiemelt feladata a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) által támogatásban részesített formációk segítése pályázati programjuk megvalósítása során. Ezen induló előadók számára egy teljes éven át tartó mentorprogramot működtet, szakmai és edukációs programokat szervez, vidéki klubturnét rendez, valamint fellépési lehetőséget biztosít számukra a legtöbb nyári fesztiválon - áll a közleményben. 

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Programról és az idei fesztivál roadshow menetrendjéről további részletek a Hangfoglaló Programiroda közösségi oldalain találhatók meg.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!