Veszélyek az online térben

2024.07.13. 11:30

Kisfilmes pályázatot hirdet diákoknak az NMHH-val közösen a CineFest

Kisfilmes pályázatot hirdet a középiskolás és egyetemista filmrajongóknak az idén szeptember 6. és 14. között megrendezendő CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) közösen – közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Grusho Anna

A közlemény szerint 

a 14 és 24 év közötti magyar diákok vagy diákokból álló alkotócsoportok "Veszélyek az online térben!" tematikában műfaji megkötés nélküli, 2022. január 1. után készült filmmel nevezhetnek. 

A nevezési űrlap augusztus 20-ig a cinefest.hu weboldalon, a nevezés fül alatt érhető el.

A bármely technikával , legyen az például kamera, mobiltelefon vagy táblagép – forgatott pályaművek terjedelme 00.30 - 03.00 perc lehet, és célja, hogy bemutassa a gyermekek és fiatalok hétköznapi médiahasználatával kapcsolatos veszélyes vagy ártalmas jelenségeket, helyzeteket, tendenciákat, valamint az ehhez kapcsolódó felhasználó szokásokat és attitűdöket, és a jelenség mögötti okokat – ismertették.

A CineFest szakmai, külön zsűrije által a legjobbaknak talált filmek alkotói pénzdíjban részesülnek: 

a fődíjas film 250 ezer, a második helyezett 150 ezer, míg a harmadik 100 ezer forintot kap. A díjazottakat szeptember 14-én, a fesztivál zárógáláján hirdetik ki.

A részletes pályázati kiírás, valamint a nevezés a https://www.cinefest.hu/veszelyek-az-online-terben-diakfilm-palyazat/ címen érhető el.

A közleményben kitértek arra is, hogy a több mint két évtizedes múlttal rendelkező CineFest az indulásakor elsősorban a fiatal filmeseknek próbált bemutatkozási lehetőséget kínálni. Idén a fesztivál résztvevői három moziteremben és négy kategóriában (Nagyjátékfilm, CineDocs, Kitekintő és CineNewWave) nézhetik meg a filmeket.

A miskolci 20. – jubileumi – CineFest szeptember 6-án kezdődik, idén is az év legjobb, legizgalmasabb premierjeivel, sztárvendégekkel, szakmai programokkal, könyvbemutatókkal és bulikkal

– áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában