Sakkolimpia

2024.05.27. 18:29

Rapport Richárd két év után ismét magyar színekben versenyez, Lékó Péter is vállalja a játékot

A hétfő délutáni sajtótájékoztatón bejelentették, hogy Rapport Richárd hazatér. Ugyanúgy, ahogy két éve elhagyta a magyar színeket: zászlóváltással. Sok-sok év után Lékó Péter is vállalja a játékot.

MW

Rapport Richárd

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Fernando Villar

Az immár 28 éves nagymester két éve nagy port kavarva döntött úgy, hogy román színekben folytatja, miután a világbajnokjelöltek nyolcfős versenyén még magyar színekben lett nyolcadik. Szakmailag a váltás dacára sem tudott előrelépni, jelenleg 2715 Élő-ponttal csupán a 29. a nemzetközi szövetség, a FIDE rangsorában.

A sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy több év kihagyás után A 2004-ben Vlagyimir Kramnyik ellen világbajnoki döntőt játszott Lékó Péter is szerepel a magyar válogatottban – adta hírül a Magyar Nemzet.

Lékó és Rapport is tagja volt annak a magyar válogatottnak, amely a magyar sakkozás legutóbbi értélhető teljesítményeként 2014-ben második lett a tromsői sakkolimpián. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában