Férfi-kézilabda NB I

2024.05.30. 14:33

Szita Zoltán: Olyan helyre megyek, ahol jobban megbecsülnek

A veszprémiek magyar válogatott játékosát, Ligetvári Patrikot az interneten zaklatták Dean Bombac sérülése miatt.

MW

Szita Zoltán (k), a Szeged játékosa a kézilabda NB I döntőjének második OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém mérkőzésén a szegedi Pick Arénában 2024. május 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A Telekom Veszprém megvédte címét a férfi-kézilabda NB I-ben, mivel 34-30-ra nyert a Szeged otthonában a döntő második mérkőzésén. A veszprémiek ráadásul idén veretlenek maradtak hazai porondon, és még a Magyar Kupát is bezsebelték. A bajnoki finálé sorozata során a veszprémi Ligetvári Patrik online zaklatás áldozata lett Dean Bombac sérülése miatt. A szegediek klasszisa, Szita Zoltán a lefújás után nemcsak a vereség miatt tett keserű nyilatkozatot.

A két együttes előző nyolc egymás elleni meccsét a bakonyiak nyerték, ráadásul a legutóbbi öt alkalommal a csongrádiak egyetlen egyszer sem vezettek. Rossz sorozatukat ezúttal sem tudták megtörni – írta meg a Magyar Nemzet.

Könnyen nyert a Veszprém

A hazaiak keretéből Gleb Kalaras, Dean Bombac és Carlos Molina, a vendégektől Gasper Marguc, Bjarki Már Elísson és Agustín Casado maradt ki – derült ki az Origó oldaláról. 

A szegediek a meccs során többször is a kapusuk lecserélésével próbálkoztak, hogy a létszámfölényes támadásokkal visszajöjjenek a meccsbe a kezdeti háromgólos hátrányból. Ez az első félidőre közepére sikerült is, hiszen csak egy találat volt a különbség, utána viszont hét és fél perc alatt egy 4-0-s sorozattal ismét ellépett a Veszprém. A játékvezetők két percen belül öt kiállítást ítéltek, újra megtört a Szeged lendülete, és a szünetben a hazai csapat újra háromgólos hátrányban volt. A második félidőben sem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez a Szeged, bár ebben az időszakban a védekezésre már kevesebb figyelmet fordítottak a csapatok, így gólokban gazdag játékrészt láthattak a nézők. A bakonyiak címvédése egy percig nem forgott veszélyben. Szeged elégedetlen lehet az idénnyel, de a távozó Szita Zoltán vélhetően nem csak az eredmények miatt tett keserű nyilatkozatot, ami a hazai bajnokság két topcsapatának belső problémáira is rávilágított.

Ligetvárit zaklatták

Szita Zoltán két szegedi idény után visszatér a lengyel Wisla Plock csapatához, a hazaiak játékosa sokatmondó nyilatkozatot tett a hazai vereség után.
– Megpróbálom visszanyerni a régi formámat. Olyan helyre megyek, ahol megbecsülnek, igyekszem ezt kihasználni –  mondta a magyar válogatott játékos, aki az elmúlt két évről diplomatikusan csak annyit mondott, hogy sokat tanult a szegedi időszak során. Szita érezhetően keserű szavai után újra felvetődik a régi kérdés: miközben Magyarországnak két, nemzetközi szinten is magasan jegyzett, rendre a Bajnokok Ligája kieséses fázisába jutó csapata van, a magyar válogatott nem tud a Veszprémre és a Szegedre épülni, mert nincs annyi hazai játékos a két csapatban – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. 

A Veszprém keretében is egyedül csak Ligetvári Patrik hazai játékos, akit éles füttykoncerttel fogadták a szegedi szurkolók, miután a finálé első meccsén vele ütközött Dean Bombac, az esetnél a szlovén játékos megsérült, és nem is játszhatott a második összecsapáson. 
– A mérkőzés után találkoztam Bombaccal, elmondtam neki, hogy sajnálom, hogy ilyen szituáció volt. Ma is volt egy hasonló eset Garciandiával, csak kisebb volt a lendület, ez benne van sportban. Azt vártam, hogy füttyszóval köszöntenek, a legrosszabb az volt, az eset után online bullying áldozata lettem – mondta el szomorúan Ligetvári Patrik. 

Eredmény, döntő, 2. mérkőzés

OTP Bank-Pick Szeged – Telekom Veszprém 30-34 (13-16)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában