Kövesse nálunk!

1 órája

Elrajtolt a Kékszalag (élő)

Csütörtökön reggel 9 órakor több mint félezer hajóval és háromezer versenyzővel elindult a Kékszalag, Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye a Balatonon.

MW

Csodálatos látvány ilyenkor, ahogy színesebbnél színesebb vitorlák százai lepik el a Balatont

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

 A vitorlásverseny honlapján közzétett tájékoztatás szerint az idei Kékszalagra 510 hajó – köztük 8 külföldi – adta le nevezését 38 hajóosztályban és értékelési csoportban. A leggyorsabbnak számító katamaránoknál tizenöt egység küzd, köztük a címvédő MLS Raiffeisen Fifty-Fifty.

A Kékszalagra 2493 versenyző nevezett, közülük 140 ifjúsági, hét pedig serdülő korú, 48-an külföldiek.

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, a hajósokra a 48 órás szintidő alatt légvonalban 155 kilométeres út vár.

A balatonfüredi rajt után Balatonkenese, Siófok és a Tihanyi-szoros érintésével haladnak, és Keszthelynél fordulva térnek vissza Balatonfüredre.

A Kékszalag időrekordját továbbra is a Józsa Márton vezette Fifty-Fifty tartja – saját korábbi eredményét tavaly megdöntve 5 óra 3 perc 56 másodperces idővel –, legtöbbször, tizenháromszor pedig Litkey Farkas győzött.

Velünk semmiről sem marad le, alábbi élő közvetítésünkben folyamatosan követheti a történéseket:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában