BL-selejtező

2 órája

Ötgólos győzelemmel mutatkozott be a Ferencváros új edzője

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

MW

Alekszandar Pesics, a Ferencvárosi TC játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - The New Saints mérkőzésen

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A nyáron kinevezett Pascal Jansen vezetőedző által irányított zöld-fehérek már az első félidőben eldöntötték az összecsapást, mert Adama Traoré duplájával és Kristoffer Zachariassen találatával háromgólos előnyre tettek szert. A folytatásban sem állt le az FTC, Traoré mesterhármasig jutott, a végeredményt pedig két gólpassza után Marquinhos állította be 11-esből.

A formalitásnak tűnő visszavágót jövő kedden 20 órától rendezik a szigetországban. A párharc győztese a dán Midtjylland és az andorrai Santa Coloma továbbjutójával találkozik a harmadik körben, a vesztes az Európa-liga kvalifikációjában folytatja a szereplését. A magyar bajnoknak három kört kell sikerrel vennie, hogy főtáblára jusson a legrangosabb európai kupasorozatban.

A holland szakember ígéretének megfelelően nagy lendülettel és energikusan kezdett a Ferencváros, amely az első perctől beszorította ellenfelét.

 A magyar bajnok kifejezetten sok beadással próbálkozott a szélekről - különösen Marquinhos volt elemében a bal oldalon -, de ezeket eleinte rendre semlegesítette a walesi védelem. Csak idő kérdése volt, mikor szereznek vezetést a zöld-fehérek, végül erre alig negyedórát kellett várniuk a szurkolóknak. Az első bekapott gól azonnal meg is törte a rivális ellenállását, ugyanis az ivószünetig már 3-0-s előnyre tett szert az FTC, Traoré második találata remek akció után született. A vendégek csak elvétve tudták huzamosabb ideig birtokolni a labdát, Dibusz kapujáig pedig még ritkábban jutottak el, de a szünet előtti percekre kiengedett a Ferencváros, ezt jelezte Williams keresztlécet eltaláló lövése.

A térfélcserét követően is nyomasztó fölényben futballozott a magyar csapat, amely tulajdonképpen az újabb góllal - Traoré harmadszor volt eredményes - el is döntötte a párharcot. A szigetországiak energiáját teljesen felemésztette a védekezés, de így sem tudták elkerülni a kiütéses vereséget, ugyanis a nagy kedvvel futballozó és két gólpassznál tartó Marquinhos is betalált büntetőből. A hátralévő szűk félórában mindkét fél a lefújást várta, Dibusznak mindössze egyszer kellett komolyabbat védenie a találkozón. A két gárda között osztálykülönbség volt, így ilyen arányban is megérdemelt diadalt aratott a Ferencváros.

Nagyon elégedett vagyok a játékosok által mutatott energiával mind labdával, mind anélkül. Kifejezetten agresszívek voltak letámadásban. Az energia áradt a lelátóról is, nem lehetett ezt nem érezni a pályán

 - mondta Jansen, aki szerint a szép debütálása ellenére bőven van még fejlődési lehetőség, a futballisták pedig megmutatták, eddig kiválóan alkalmazkodtak a játékfilozófiájához. 

Szeretném leszögezni, noha az ötgólos előny megnyugtató, de ez a párharc még nincs befejezve. Hétfőn utazunk Walesbe.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Ferencvárosi TC-The New Saints (walesi) 5-0 (3-0)
Groupama Aréna, 16 231 néző, v.: Guillermo Cuadra (spanyol)
gólszerzők: Traoré (15., 21., 54.), Zachariassen (24.), Marquinhos (62., 11-esből)
sárga lap: Marquinhos (63.), illetve Williams (50.)

Ferencvárosi TC:
Dibusz - Makreckis (Botka, 76.), Cissé, Gustavo (Knoester, 83.), Ramírez - Rommens, Maiga (Tóth, 76.) - Traoré, Zachariassen, Marquinhos (Owusu, 76.) - Pesic (Kady, 76.)

The New Saints:
Roberts - Daniels, Pask, Bodenham, Davies (Baker, 89.) - Clark (Bradley, 89.), Smith, Redmond (D. Williams, 63.) - Brobbell, Young (McManus, 76.), J. Williams (Holden, 63.)
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában