Visszatérne az Üllői útra

1 órája

Uzuni: a Fradi tett engem jobb játékossá, és nagyon hiányzik nekem (videó)

Pályafutása egyik legnagyobb csalódásának tartja a Fradi-szurkolók korábbi nagy kedvence, Myrto Uzuni, hogy nem lehetett ott az albán válogatottban a nemrég véget ért Európa-bajnokságon. A spanyol bajnokság elmúlt szezonjában tíz gól felett zárt támadó továbbra is figyelemmel követi a Ferencváros meccseit, és egy napon szívesen visszatérne a magyar rekordbajnokhoz.

MW

A felcsúti Joao Nunes (b) és a ferencvárosi Myrto Uzuni a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójából elhalasztott Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi FC mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2022. január 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Myrto Uzunit aligha kell bemutatni a Ferencváros-szurkolóknak. Az albán játékos két szezon alatt összesen 67 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 36-szor betalált, míg a nemzetközi porondon hatszor volt eredményes zöld-fehérben. Most egy interjúban arról is beszélt, hogy szívesen visszatérne az Üllői útra – olvasható az Origo oldalán.

A lelátón szurkolt Albániának

Az albán támadó, Myrto Uzuni tagja volt a Ferencváros 2020-ban Bajnokok Ligája-csoportkörben szerepelt csapatának, s már a magyar csapatból is rendszeresen meghívták az albán válogatottba. A játékos 2022 elején a spanyol élvonalba igazolt, azóta a Granada játékosa, amellyel első idényében kiesett, aztán feljutott, idén pedig újra kiesett a La Ligából – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról

A kiesés aligha lehet az egykori zöld-fehér kedvenc hibája, hiszen Uzuni tizenegy góllal a csapat házi gólkirálya volt a mögöttünk hagyott idényben, míg az előző szezonban a másodosztályban 23 gólt lőtt és adott mellé 5 gólpasszt. Hiába a jó teljesítmény, Uzuni mégsem kellett az albán válogatott szövetségi kapitányának Sylvinhónak, pedig a selejtezősorozatban még stabilnak tűnt a helye a válogatottban.

– Természetesen nem érintett jól, hogy nem mehettem Németországba. De ilyen a labdarúgás, és el kell fogadnunk, amit az élet ad nekünk. Idén sok gólt rúgtam, és annak is mindenképpen örülök, hogy ez nem szerencse volt, hanem kemény munkával sikerült elérnem, és azzal, hogy mindig bíztam a tudásomban – fogalmazott a Magyar Nemzet kérdésére Uzuni. Albánia abszolút jó teljesítménnyel ugyan, de csoportutolsóként zárt Spanyolország, Olaszország és Horvátország mögött. A mellőzött labdarúgó nemzete valamennyi csoportmeccsén ott tombolt a lelátón.

– Amikor elkezdődött a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság, akkor azt mondtam, hogy számomra Spanyolország az egyik csapat, amelyik esélyes a végső győzelemre is. Igazam lett, hisz százszázalékos teljesítménnyel lettek elsők. Azt gondolom, hogy Albánia is nagyon jól játszott, és persze, hogy ott voltam az albán válogatott meccsein – árulta el a játékos, aki a következő szezonra kitűzött céljairól is beszélt.

A Fradi a szíve csücske

Uzuninak nincs különösebb elvárása önmagával kapcsolatban, egy biztos, amikor pályára lép, minden erővel azon lesz, hogy a Granada a lehető legjobban szerepeljen, és visszajusson a spanyol első osztályba. A magyar bajnok Ferencváros is szóba került a beszélgetés közben, ezzel kapcsolatban Uzuni elmondta, mindig követi a Fradi eredményeit, és ez a csapat tette őt jobb és nagyobb játékossá. Emellett azt is kiemelte, nagyon hiányzik neki a zöld-fehér klub – derült ki az Origo oldaláról.

– Ez a csapat tett engem jobb és nagyobb játékossá. Nagyon hiányzik ez a klub, ott éreztem igazán otthon magam. Az első naptól kezdve, ahogy megérkeztem Budapestre, Eldar Civic a legjobb barátom. Nagyon sokat beszélünk – fogalmazott az albán csatár, aki két szezon alatt összesen 67 meccsen lépett pályára, és ezeken 36 gólt szerzett, míg a BL-ben 8 meccsen négyszer talált be az ellenfeleknek, az Európa-ligában 5 meccsen két gólt lőtt.

– A Fradi mindig is az otthonom lesz. Ennek a klubnak csodálatos szurkolói vannak. Ha őszinte akarok lenni, nagyon hiányzik a Fradi. Korábban is mondtam, amikor elhagytam a Fradit, hogy ez csak egy üzlet volt, és remélem, hogy még találkozunk a jövőben. Rajtam nem fog múlni – zárta gondolatait Uzuni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában