Konferencia-liga

3 órája

Az utolsó pillanatban csúszott ki a győzelem a Paks kezéből

A magyar kupagyőztes Paksi FC 2-2-es döntetlent ért el a cseh Mladá Boleslav vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtező negyedik, utolsó fordulójának csütörtöki első mérkőzésén.

MW

Tóth Barna, a Paks Fc labdarúgója

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A magyar kupagyőztes Paksi FC 2-2-es döntetlent ért el a cseh Mladá Boleslav vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtező negyedik, utolsó fordulójának csütörtöki első mérkőzésén.

Bognár György együttese a második félidő közepén Kinyik Ákos öngóljával ugyan hátrányba került, de a 37 éves Böde Dániel - pályára lépését követően mindössze két perccel - a 80. percben egyenlített, a 85.-ben pedig gyönyörű gólpasszt adott Papp Kristófnak.

A hazaiak végül a jelzett hétperces hosszabbítás végén egy szép szabadrúgásgóllal egyenlítettek.

A párharc győztese bejut a harmadik számú európai kupasorozat főtáblájára. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Magyarországon.

A gól nélküli első félidőben a hazaiak némi fölényben futballoztak, azonban nem igazán tették próbára a magyar klubtól várhatóan távozó Szappanos helyet szereplő Simon kapust. A vendéglátók így is kis híján előnybe kerültek, a 28. percben Kusej egyedül törhetett kapura, de mellé lőtte a ziccert.

A játék képe a fordulást követően sem változott, mígnem a 65. percben egy jobb oldali akció végén szinte a semmiből Kinyik öngóljával előnybe kerültek a csehek.

Bognár György a 78. percben pályára küldte Böde Dánielt, a korábbi válogatott támadó pedig mindössze két perccel később megvillant, egy szép csel után higgadtan lőtt a hálóba. A veterán csatárnak köszönhetően öt perccel később fordított a Paks: végigrobogott a jobb oldalon, majd tökéletesen passzolt középre, Papp pedig már csak az üres kapuba továbbított.

A jelzett hétperces ráadásra érezhetően magasabb fokozatra kapcsolt a hazai csapat, Lenzsér a 96. percben megkapta a második sárga lapját, a kiállítást követően pedig a megítélt szabadrúgást Ladra 17 méterről védhetetlenül lőtte a kapuba, a labda a felső lécről vágódott a hálóba.

Konferencia-liga, selejtező, 4. (utolsó) forduló, első mérkőzés:
Mladá Boleslav (cseh)-Paksi FC 2-2 (0-0)
Mladá Boleslav, v.: Goga Kikacheishvili (georgiai)
gólszerzők: Kinyik (65., öngól), Ladra (97.), illetve Böde (80.), Papp (85.)
piros lap: Lenzsér (96.)
sárga lap: Lenzsér (5., 96.), Papp (39.), Windecker (64.)

Mladá Boleslav:
Trmal - Kostka, Král, Králik, Fulnek - Sakala, Matejovsky - Masek (Pulkrab, 83.), Marecek (Langhamer, 59.), Kusej (Jawo, 83.) - Ladra

Paksi FC:
Simon - Ötvös, Kinyik, Lenzsér - Kovács (Vas, 94.), Windecker, Vécsei (Balogh B., 78.), Papp, Osváth - Haraszti (Böde, 78.) - Zimonyi (Tóth B., a szünetben, Silye, 98.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában