Európa-liga

3 órája

Gól nélküli döntetlennel kezdett a Ferencváros

A Ferencváros hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a bosnyák Borac Banja Luka együttesével a labdarúgó Európa-liga selejtező utolsó fordulójának csütörtöki első mérkőzésén.

MW

Cebralis Makreckis a Ferencváros játékosa a labdarúgó Európa-liga selejtezõjének 4. fordulójában játszott elsõ Ferencváros - Borac Banja Luka (bosnyák) mérkõzésen a Groupama Arénában 2024. augusztus 22-é

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A Groupama Arénában rendezett találkozón a zöld-fehérek ugyan jelentős mezőnyfölényben futballoztak, komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani, ellenfelük pedig kapura szinte teljesen veszélytelen volt.

A visszavágót egy hét múlva rendezik, a párharc győztese a második számú európai kupasorozat főtábláján folytatja, míg a vesztes a Konferencia-ligába kerül.

Az első félidőben a Ferencváros meddő mezőnyfölényben futballozott, de veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani. A két kapusnak szinte semmi dolga nem volt az első negyvenöt percben.

A játék képe a fordulást követően sem változott, bár a hazaiak egyszer-egyszer már legalább lövéssel próbálták tesztelni a vendégek hálóőrét. A játékrész derekán Pascal Jansen hármas cserével próbálta frissíteni csapatát, de az újonnan érkezők is gyorsan "beleszürkültek" az összecsapásba.

A hajrában a vendégek továbbra is magabiztosan tartották az eredményt, a gól igazából egyik csapat játékában sem volt benne ezen az estén.

Európa-liga selejtező, 4. (utolsó) forduló, első mérkőzés:
Ferencváros-Borac Banja Luka (bosnyák) 0-0
Groupama Aréna, 13 167 néző v.: Nicholas Walsh (skót)
sárga lap: Misidjan (93.), illetve Carolina (22.), Grahovac (74.), Kvrzic (78.)

Ferencváros:
Dibusz - Makreckis, Cissé, Knoester, Ramírez (Civic, 69.) - Abu Fani (Maiga, 60.), Rommens - Zachariassen (Kady, 82.) - Ben Romdhane (Misidjan, 60.), Varga (Pesic, 59.), Traoré

Borac Banja Luka:
Manojlovic - Kvrzic, Meijers, Carolina, Vukcevic - Grahovac, Skorup (Pihler, 74.) - Kulasin (Hrelja, 78.), Savic, Sreckovic (Cavic, 62.) - Lukic (Hasukic, 78.)
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában