Bajnokok Ligája

15 órája

Pascal Jansen: muszáj belőni a helyzeteinket, és jobban kell harapnunk is (videó)

A dán bajnok otthonában elszenvedett vereség után a zöld-fehérek edzője bízik abban, hogy hazai pályán fordítani tudnak.

MW

Habib Maiga, a Ferencváros (j) és Emiliano Martinez, a Midtjylland játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőfordulójának első, Midtjylland-Ferencvárosi TC mérkőzésén a dániai Herningben 2024. augusztus 6-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Claus Fisker

A labdarúgó Bajnokok Ligájának harmadik selejtező körében a 35-szörös magyar bajnok a dán Midtjylland otthonába látogatott a párharc első mérkőzésére. A találkozó végül 2-0-ás hazai győzelemmel ért véget. 

A zöld-fehérek vezetőedzője Pascal Jansen nem volt elégedett a második félidővel és a helyzetkihasználással, de szerinte nem reménytelen a csapata helyzete a visszavágón.

Az Európa-bajnokságon a skótok elleni mérkőzésen súlyos sérülést szenvedő Varga Barnabás rehabilitációja ugyan jól halad, azonban még nincs olyan állapotban, hogy pályára tudott volna lépni, így kikerült a BL-keretből, akárcsak a Kecskemét elleni bajnokin megsérült Owusu Kwabena. A helyükre két másik támadót, Fortune Bassey-t és Edgar Szevikjant jelölte a keretbe Pascal Janes vezetőedző – írta meg korábban az Origo. Az együttesben szintén nincs már ott a korábbi közönségkedvenc brazil Marquinhos, aki az orosz Szpartak Moszkva csapatához igazolt.

Több lehetősége volt a Fradinak

Sajnos már a 17. percben a dánok kihasználták az FTC védelmének a hibáját és a lengyel válogatott csatár, Adam Buksa köszönte szépen, közelről lőtt az üres kapuba, ezzel 1-0 lett a Midtjyllandnek – derült ki az Origo oldaláról. Hamar feléledt a Ferencváros, két percen belül két gólszerzési lehetősége is volt a magyar csapatnak, azonban előbb egy távoli lövést hárított a hazai kapus, majd Kehinde előtt volt ziccer, de a közeli próbálkozását védte Ólafsson. A 29. percben centiken múlott a magyar egyenlítés, a dán védelem kis híján összehozta a meccs második gólját. 

Hiába voltak lehetőségei a zöld-fehéreknek, sajnos a második félidő közepén ismét a hazaiak örülhettek egy újabb találatnak.

 Franculino lépett meg egy kiváló kiugratást követően és lőtt Dibusz mellett a kapuba, ezzel 2-0-ra módosítva az állást.

Egy gól kellett volna

Pascal Jansen vezetőedzőnek ez volt az első veresége a csapat kispadján, és a holland szakember a hatékonyságot emelte ki a vereség egyik elsődleges okaként – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

– Nagy különbség volt az első és a második félidő között. Az elsőben jobban játszottunk. A bekapott gól után visszajöttünk, és volt esélyünk rá, hogy egyenlítsünk. A BL brutálisan kegyetlen tud lenni, egy hiba is hatalmas gondot tud eredményezni – kezdte mondandóját Jansen. A Fradi tizenötször próbálkozott kapura lövéssel a mérkőzésen, amiből mindössze kettő találta el a dánok kapuját. Ami fájóbb, hogy a magyar csapat tizenkétszer(!) próbálkozhatott a tizenhatoson belül gólt szerezni, de így sem jött össze a szépítő találat.

Ez a mérkőzés megmutatta, muszáj kihasználni a lehetőségeidet egy ilyen szintű mérkőzésen. Legalább egy gólt kellett volna szereznünk. A helyzetkihasználást illetően javulnunk kell. Emellett harapósabbnak is kell lennünk. Ha mindezt sikerül megvalósítanunk, meg tudjuk fordítani a párharco

t – mondta Pascal Jansen, aki megemlítette, hogy a klub még mindig keresi a Szpartak Moszkvához távozott Marquinhos utódját. Folytatás egy hét múlva, augusztus 13-án, kedden este 20.00-kor a Groupama Arénában. Az FTC helyzete nehéz, de korántsem lehetetlen, hazai pályán ledolgozható ez a két gólos hátrány.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés

Midtjylland (dán)-Ferencvárosi TC 2-0 (1-0)
gólszerző: Buksa (17.), Franculino (69.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!