Tehetünk körmeink védelméért

2020.11.01. 15:20

Az egészség jegyében sem kell nélkülöznünk a színes, mintás körmöket

Az ápolt megjelenés részeként fontos, hogy rendszeresen időt szánjunk körmeink szépítésére, a hétköznapok során pedig igyekezzünk védeni azokat a káros külső hatásoktól.

Héjj Vivien

Az átlátszó körömlakk, amellett, hogy fényt ad a körmöknek, védi és erősíti is azokat

Fotó: shutterstock

A szép kéz ugyanúgy az ápolt külső része, mint a gondosan elrendezett hajkorona, a rendszeresen tisztított arcbőr vagy éppen az alkalomhoz kiválasztott öltözék. Bármennyire is apróságnak tűnik, fontos, hogy körmeinket is rendszeresen ápoljuk és amennyire tudjuk, védjük a külső behatásoktól, károsodást okozó tényezőktől.

A rendszeres körömvágás fontossága alapvető. Ez nem csak esztétikai kérdés, ugyanis a vágások által sokkal erősebbek lesznek a körmeink és kevésbé törnek le. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondani a hosszabb körmökről – melyek ráadásul manapság rendkívül divatosak – pusztán arra kell ügyelni, hogy minél hosszabb a köröm, annál több ápolást igényel.

Reszeléssel könnyedén formázhatjuk, alakíthatjuk körmeink kinézetét, persze csak akkor, ha mindezt helyesen csináljuk. A legjobb, ha mindig egy irányba reszelünk a sarkoktól befelé, ezáltal elkerülhetjük az apró sérülések kialakulását.

Az átlátszó körömlakk, amellett, hogy fényt ad a körmöknek, védi és erősíti is azokat
Fotó: shutterstock

A vegyszerek káros hatásai sajnos a körmöket sem kímélik. A különféle tisztítószerekben található kémiai anyagok töredezett, száraz körmöket okozhatnak, ráadásul el is vékonyítják azokat. Ennek elkerülése érdekében mindig viseljünk gumikesztyűt takarítás és mosogatás közben, így megvédhetjük kezünket a tisztítószerek káros hatásaitól.

A lakkozás sokak számára a szépségápolási rutin része. Az átlátszó körömlakk amellett, hogy fényt ad körmeinknek, védi és erősíti is azokat. Ha színesre szeretnénk festeni a körmeinket, akkor a folyamatot érdemes egy átlátszó réteggel kezdeni, amit aztán két réteg színes lakk követ, végül pedig egy újabb átlátszó lakkréteggel zárjuk a sort. Így az első réteg védi a körmöket, az utolsó pedig a tartósabb végeredményt szolgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában