2022.09.15. 10:24
Dobogós Fejér megyei hamburger a Füstös Nyúl Kupán
Stílszerű helyen került sor a Pest megyei városban, Dunaharasztiban a IV. Füstös Nyúl Kupa Nemzetközi Steaksütő Verseny és Grill & BBQ Fesztiválra szeptember 10-én. Egy amerikai autótároló és bemutatóterem, A Trezor adott helyt a gasztronómiai rendezvénynek, amelyen Fejér megyei csapat, a KGB BBQ is indult.
Jól sikerült a KGB visszatérése a gasztronómiai versenyekhez
Forrás: KGB Facebook oldala
Olvasóink közül bizonyára sokaknak ismerősen cseng a fehérvári-velencei kötődésű barbecue-versenycsapat, a KGB: Katka Gergő BBQ neve. A magyar bajnoki Grand Champion címmel, több hazai és külföldi versenytrófeával rendelkező, valamint az amerikai BBQ Világbajnokságon a Tennessee állambeli Lynchburgban is eredményesen szereplő gasztro team két év kihagyás után tért vissza a versenyzéshez. Az oka ennek részben a koronavírus-járvány, illetve az, hogy a csapat két kulcsembere, Turanitz Gergő és húga, Katalin is házasságot kötött, s gyermekekkel bővültek családjaik.
A Füstös Nyúl Kupán a csapatkapitány, Gergő irányításával a régi tagok, Lencsés Zoltán és Loncsár András indultak. Hiányzott viszont Katka – anyai kötelezettségei miatt –, helyette barátjukat, Tóth Bálintot kooptálták a csapatba. A KGB négyese, úgy tűnik, a kihagyás után sem veszítette el versenyformáját, a bírák szoros pontozásával hamburgerük ezüstérmes lett a több kategóriából álló gasztronómiai rendezvényen. Arról Turanitz Gergő számolt be lapunknak, hogy mi került a dobogós harapnivalóba: – Nagyon örültünk a hamburgerünkkel elért második helynek. A sokmagvas hambizsemle adta a keretet, alulról felfelé haladva a következő összetevők kerülte bele: házi fincsi szószunk – amelynek titkos a receptje –, madársaláta, 100%-os marhahúspogácsa, fehér cheddar sajt, roston sült libamáj, fermentált lilahagyma és szarvasgombás majonéz.