„Keddcsináló kulturmix”

2023.06.07. 07:00

Zene, tánc és egy tartalmas beszélgetés a Viktória Pódiumon

Újabb „keddcsináló kulturmix” várta a Viktória Rehabilitációs Központ lakóit június első keddjén, amikor a népzene, a népi iparművészet, a rock and roll találkozása mellett egy izgalmas és tartalmas beszélgetés is várta a jelenlévőket.

Héjj Vivien

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A változatos programokkal teli este népzenével indult a Viktória Központ nagytermének színpadán, ahol Varró János, Cserta Balázs és Berki Lilla népzenészek trióját láthatta, hallhatta a közönség.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A Viktória Pódium beszélgetős részében ezúttal Benkő Andrea újságíró, a Kossuth Rádió szerkesztő-műsorvezetője mesélt életéről és munkájáról. Gyermekkoráról elárulta, Csákberényben, ahogy ő fogalmazott, a világ legszebb helyén nőtt fel. Élete egyik legmeghatározóbb személye az ikertestvére, akivel együtt végezték az óvónő-, majd a tanítóképzőt is. Mint mondta, természet iránti szeretetét műbútorasztalosként dolgozó nagyapjától örökölte, a művészet és a zene iránti vonzalmát pedig szüleinek köszönheti. Benkő Andreáról az is kiderült, a Herosz önkénteseként és elnökségi tagjaként szívügyének tekinti az árva állatok patronálását.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Az este során látványos és színvonalas produkciókkal kápráztatták el a közönséget a Főnix Rock and Roll SE növendékei, majd a jelenlévők megismerhették Zsovák Imre faszobrász munkásságát, aki egyik művét jótékonysági árverésre ajánlotta fel.

A jótékonysági jellegű eseményen befolyt összeget a Mozgássérültek Viktória Rehabilitációs Alapítvány a Viktória Központ fenntartására fordítja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában