Falufoglaló expedíció Mezőszilason

2023.09.12. 19:00

Éjszakai játék, nem csak felnőtteknek (Galériával!)

Nem akármilyen eseménnyel jelentkezett a Mezőszilasi Hagyományőrző és Faluvédő Egyesület szeptember második hétvégéjén. Ahogy megszokhattuk tőlük, programjaikkal a közösségteremtés a céljuk és ez ezúttal sem volt másként.

Kecskés Zoltán

Voltak visszatérő családok és résztvevők, akik alig várták, hogy idén is elfoglalják a faluty.

Fotó: Egyesület

Az egyesület még 2019. decemberében alakult meg a helyi fiatalok kezdeményezésére azzal a szándékkal, hogy a település hagyományait megőrizve, szórakoztató programokkal bővítve megmozdítsa a helyieket. 

Ennek egyik ékes bizonyítéka a szeptember 9-i „Falufoglaló Expedíció” névre hallgató rendezvényük, ahol ezúttal a felnőttek mellett a gyerekek is nevezhettek. A tavaly életre hívott esemény – mondanunk sem kell – ismét beváltotta a hozzá fűzött reményeket, amiben csakis a legügyesebb és legleleményesebb csapat érhetett fel a csúcsra. Erre a címre összesen 14 társaság pályázott. Az éjszakai expedíció az egyik leginteraktívabb módja annak, hogy szórakozzanak, okosodjanak és nevessenek egy jót az itt élők, miközben szeretett községüket is új oldalról ismerhetik meg. 

Az esti akadályverseny 20:00 órakor vette kezdetét a Lukács-háznál. A csapatok megkapták a menetleveleiket és elfoglalták az állomásokat. A vetélkedő egészen éjjel kettő óráig tartott, melynek során 14 állomáson 112 versenyző mérhette össze ügyességét, erejét, tudását ügyességi és logikai feladatokban. Idén a tavalyi nyertes csapat, a „Májgyulladás” lecsúszott az első helyről és csak a dobogó második fokát foglalhatták el, hisz a legügyesebb csapat a „Kinder kommandó” lett, így ők vihették haza a trófeát. A harmadik helyet a „Kisfröccs” tudhatta magáénak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában