Dog dancing

2023.09.24. 15:30

Látványos kutyás szinkrontánc Európa-bajnokság Fehérváron (galériával)

Európa legjobbjai versenyeztek vasárnap az Open European HTM & Freestyle Dog Dancing döntőjén Székesfehérváron. A kutyás szinkrontánc négynapos rendezvényének fináléjába cseh, olasz, szlovák, német és dán versenyzők jutottak be.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Húsz ország száz versenyzője érkezett Székesfehérvárra, hogy megmérettesse magát a kutyás szinkrontánc Európa-bajnokságán, azaz az Open European HTM & Freestyle Dog Dancing versenyen. A Főnix csarnok adott otthont a színes, látványos és valóban izgalmas rendezvénynek, melynek vasárnapi, utolsó napján a döntőbe került versenyzők mutatták meg tudásukat. Felléptek cseh, olasz, szlovák, német és dán párosok is a nemzetközi zsűri előtt.

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A szakmai zsűri - Vlagyiszlava Akimova, Schloff Anna, Wilheim Fruzsina és Karlyik Nóra – a zenére mozgás minden apró mozdulatát, a közös munkát, a koreográfiát és a kutya ügyességét egyaránt figyelembe vette pontozáskor – hangzott el a döntőn, melynek lelátóján a fináléba került országok zászlói lengtek. A szurkolók között azért természetesen akadt jócskán magyar is, hiszen a székesfehérvári rendezvényre bárki ellátogathatott.

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában