Családi kikapcsolódás

2024.05.04. 20:00

Gyereket a magasba! – fergeteges forgatag a Salétrom utcában (galéria)

Színes programok vártak kicsiket és nagyokat a már hagyománnyá érett Salétrom utcai Forgatag elnevezésű programon, melynek keretében – figyelemfelhívó szándékkal – hetedik alkalommal emelték magasba a gyerekeket.

Héjj Vivien

Minden korosztály talált kedvére való programot a Salétrom utcában

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Óriásbuborékok szálltak az ég felé, miközben vattacukor illata csalogatta a gyerekeket a Németh László Általános Iskola előtti területen elhelyezett standok irányába. A finom falatokon túl ajándéktárgyak és kézműves remekek vására, kézműves foglalkozás és ugrálóvár is várta az érdeklődőket az immár hagyományosnak számító Salétrom utcai Forgatagon.

– Öt évvel ezelőtt, amikor a tér megújult, egyből adta magát a lehetőség, hogy használjuk ki ezt a közösségi teret. Idén immár negyedik alkalommal rendeztük meg a programot, ami kicsiktől a nagyobbakig, sőt az idősebb korosztály számára is nyújt kikapcsolódási lehetőséget. A családoknak különböző játékos feladatokkal készültünk, a színpadi produkciókat pedig úgy választottuk ki, hogy minden korosztály találjon kedvére valót. Azt gondolom, ez a program jó lehetőség arra, hogy találkozzunk, kikapcsolódjunk. Ez egy olyan hagyomány, amit folytatni kell a jövőben is – mondta a választókörzet önkormányzati képviselője, Molnár Tamás.

A délután során színpadra lépett a Szárazréti Nyugdíjas Klub Fürge Lábak Tánccsoportja, interaktív gyermekelőadással készült a két színművész, Tűzkő Sándor és Nyári Detti, valamint a program zárásaként Buch Tibor és a Horváth testvérek koncertjére várták a közönséget.

Az egyik leglátványosabb programelem a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom „Gyereket a magasba!” kezdeményezéshez kötődik, melyhez idén is csatlakozott a SZÉNA Egyesület a Családokért. A gyermekek magasba emelésének célja, hogy a résztvevők együtt hívják fel a figyelmet a családalapításra, a gyermekvállalásra, a családi élet örömeire.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában