Élete legnagyobb vállalása

2024.05.08. 09:00

Könyv készült az agárdi tanár nagy kerékpáros kihívásából

Czéczei János ötven nap alatt, pihenőnap nélkül tekerte körbe múlt nyáron az olasz csizmát. Történetét kötetbe foglalta Békési Erika, melyet hamarosan be is mutatnak Agárdon.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH-archív

Kötetbe foglalta élete legnagyobb vállalását Céczei János, akivel először még akkor beszélgettünk, amikor „a nagy utazás” előtt állt. Majd pedig egy elképesztő pszichés és sportteljesítmény következett, melyről érkezése után pár nappal így nyilatkozott a feol.hu-nak: „Az első célom az volt, hogy tekerjem körbe az olasz csizmát. A második, hogy pihenőnap nélkül tegyem meg ezt. Aki kicsit is benne van ebben, tudja, hogy ez óriási vállalás, felelőtlen kijelentés. Ilyet nem lett volna szabad tennem, mert a megvalósítás esélye 0,1 százalék volt. Mégis sikerült... Pihenőnap nélkül tekertem végig ezt a kegyetlen nehéz 48 napot. A harmadik célom pedig az volt, hogy meglegyen az 5 ezer kilométer. S ha nincs meg, akkor hazáig tekerek. Így is tettem, 5200 kilométert tekertem le. Nagy happy end lett a vége, óriási siker, hatalmas harccal.”

Az agárdi testnevelőtanárból azóta igazgatóhelyettes lett, s közben pedig ismét nagy fába vágta fejszéjét: könyvben mesélte el azt az ötven napot, amely élete nagy harca is volt egyben. A kötetet Békési Erika írta, akinek A mama köténye után ez a második könyve. Az író és a történet főhőse, Czéczei János május 12-én, 17 órakor beszélget s mutatja be az új kötetet az agárdi Kaptár Szolgáltató Házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában