Megújulás

2024.07.12. 12:00

Tanfolyam vége: bútor újratöltve

Tanfolyamának végére ért az alkotóművészek társasága Dinnyésen. Bútorok, faképek és ládák is megújultak ezekben a napokban.

S. Töttő Rita

Forrás: M-ART

Tanfolyamokat és táborokat szervez az idei nyári szezonban is a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága.

Bútorfestő tanfolyam a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága szervezésében Dinnyésen
Bútorfestő tanfolyamot rendeztek a dinnyési templomkertben. Az M-ART táborai ezután is folytatódnak
Forrás: M-ART

 Tanfolyam a bútorok kedvelőinek

A csipkeverés után a bútorfestés rejtelmeibe nyerhettek betekintést az érdeklődők. A dinnyési templomkert árnyas fái alatt újulhattak meg a ládikák, bútorok, faképek. Számtalan csodálatos szín és forma helyet kapott az alkotásokon, melyek készültét Cz.Budai Katalin bútorfestő népi iparművész felügyelte. A Bakonynán élő alkotóművész a székesfehérváriak számára is ismerős lehet: kiállítása a székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Házban nyílt nemrég  s még augusztus 2-ig megtekinthető.

Forrás: M-ART

Hímzés és gyöngyök egyszerre

Gonda Emma, a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága elnökségi tagja a feol.hu-nak elmondta: a bútorfestő tanfolyam után most hímző továbbképzést tartanak, mégpedig Szuperné Bohus Judit háromszoros Gránátalma Díjas hímző népi iparművész vezetésével. Ezzel párhuzamosan országos gyöngyös tábor is zajlik az M-ART dinnyési székhelyén, melyen Nagy Gyöngyi népi ékszerkészítő népi iparművész vezeti be az alkotás rejtelmeibe az érdeklődőket.

Forrás: M-ART

Remek szombati program

Most szombaton pedig nem csak a művészeket, de a kikapcsolódásra vágyó családokat is várják: Művészkóstolót tartanak remek programokkal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában