A sötét oldal újra támad

2 órája

Mi az, amit a marihuánából felhasználhatnak orvosok? (videó)

Bár világszerte megtörtént a rossz tapasztalat, a Nyugat mégis valamiért megbolondul a marihuána legalizálásáért. Mi lehet az ok?

Nagy Zoltán Péter

Fotó: Mesterséges Intelligencia

A múlt árnyéka című kisfilmünk első részében Haller József neurobiológus, a Drogkutató Intézet igazgatója feltette a kérdést: Újra nyolcvan évnek kell eltelnie, hogy rájöjjenek, a marihuána árt? De az már sajnos lehet válasz, ha kimondjuk, mekkora ereje van az igazságnak, hogy valami ártalmas, ha mellette hatalmas médiavisszhangú kampány szól az ártalmas anyag melletti szimpátiáról.

Fotó: Mesterséges Intelligencia

Vannak, akik kijelentik, hogy a társadalomnak hasznára van a drog liberalizálása, ez az egyszerű kinyilatkoztatás nagyon sok pénzt ér bizonyos köröknek, milliárdokat, és nem forintban. És vannak, akik használni szeretnék a marihuánát. E két csoport találkozása már meg is szülheti a legalizációt.

Vizsgálathegyek születtek az „orvosi” kannabisszal kapcsolatban, de abban soha nem számított a marihuánában levő THC hatóanyag mennyisége. Így születtek mindenféle világot lefedő tanulmányok, és így született meg az „orvosi” kannabisz fogalma is, de ilyen egész egyszerűen nincs!

Hallgassák meg Haller József neurobiológussal, a Drogkutató Intézet igazgatójával készített beszélgetésünk második részét!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában