Séfbajnokság

2 órája

Világdöntőre készül a fehérvári séf: Adamek Balázs és Kocsis Marcell párosa "ezerrel főz"

Ismét lehetőséget kapott a legjobbak közötti megmérettetésre Adamek Balázs-Kocsis Marcell párosa: részt vehetnek az idei WorldChefs Global Chef Challenge világdöntőjében. Már gőzerővel készülnek az októberi séfbajnokságra, melyre idén Szingapúrban kerül sor.

S. Töttő Rita

Archív

Fotó: Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség

Kétévente rendezik meg a világ valamelyik pontján a WorldChefs Global Chef Challenge világdöntőjét, melyen nem először szerepel a székesfehérvári Adamek Balázs és a sárszentmihályi Kocsis Marcell kitűnő párosa: 2022-ben Abu Dhabiban a Global Chef bajnokságok történetének legjobb magyar eredményével tért haza a gasztrocsapat: nyolcadik helyezésükkel bekerültek a világ legjobb 10 séfje közé.

Tavaly a megmérettetés előválogatóját Riminiben tartották, ahol 92 pontos aranyérmükkel első körben nem kerültek be a továbbjutók közé. A régió döntősei – Németország – azonban múlt héten visszalépett az idei versenytől, így a két magyar séf újra lehetőséget kapott a legjobbak közti versenyre. Felkötötték tehát a kötényüket és megkezdték a felkészülést.

– Főzünk ezerrel, most is a Diófában kísérletezünk – árulta el a feol.hu-nak a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség égisze alatt induló Adamek Balázs. A versenykiírás alapján kezdték meg a kísérletezést: vegán előétel készül kókusz alapú gyümölcspürével, melyet halibut, azaz óceáni laposhal filé követ. A fő fogásnál a borjú meghatározott részeit kell felhasználniuk, a desszertnél pedig 70 százalékos étcsokoládét, illetve mangó és acai gyümölcspürét, valamint egy teafélét.

 – Fejben nagyjából már megvan, mit készítünk – tette hozzá a séf titokzatosan, aki ennél többet természetesen nem árulhatott el – a világdöntőn, melyet idén október 22-e és 25-e között rendeznek Szingapúrban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában