Újra itt van?

1 órája

Koronavírus: országosan emelkedik, Fehérváron még stagnál a koncentrációja

A közeljövőben enyhén emelkedhet a koronavírusos megbetegedések száma, erre utalnak a Nemzeti Népegészségügyi Központ szennyvízvizsgálatai is. Székesfehérváron a mérsékelt tartományban stagnál.

S. Töttő Rita

Forrás: NNK

A Nemzeti Népegészségügyi Központ folyamatosan ellenőrzi a koronavírus jelenlétét az ország szennyvízhálózatában, melyből következtetések vonhatók le a következő időszak várható tendenciái tekintetében. A lakosság egészségi állapotát jelző vizsgálatok az idei évben most, a 38. hétre kezdték nagyobb arányban újra kimutatni a SARS-CoV-2 és az influenza vírusok jelenlétét. A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatója szerint  ugyanis  a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja enyhe emelkedést mutat. A változás - emelték ki a szakemberek - kismértékű, de a monitorozott települések többségénél az emelkedett koncentráció-tartományba került a koronavírus-koncentráció. Székesfehérvár jelenleg még nem került ebbe a kategóriába: a városban mért "mérsékelt" koncentráció mértéke stagnál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában