Így zajlott az erősverseny Dunaújvárosban

2024.10.22. 11:57

Tüzes harapások, pikáns képsorok (videó!)

A pikánsabb ízek kedvelőinek rendeztek versenyt a hétvégén a dunaújvárosi Munkásművelődési Központ udvarán. Az erősevő verseny résztvevőinek friss, helyben termesztett paprikákból válogatott csípős kihívásokkal kellett szembenézniük. Izzasztó pillanataikat, tüzes harapásaikat pedig a vásár egész népe tűkön ülve figyelte. De vajon ki bírta a legjobban a chilit? Mutatjuk!

Kecskés Zoltán

Illusztráció: Különleges párbaj: Ki bírja jobban az erőset?

Fotó: Kisalföld / Archív

Az idén négy év után visszatérő rendezvényen, a Kézműves Kincsek Vásárán a finom, ízletes portékák mellett heroikus küzdelmet is láthattak a kilátogatók: erősevő versenyt rendezett az ErőSch Chili Labor.

tüzes harapások_erősevő_Dunaújváros
Tüzes harapások: hatan szálltak harcba az erősevő versenyben.
Fotó: Szervezők

A küzdelem  lényege egyszerű volt: ki bírja tovább az egyre erősebb paprikák elfogyasztását, aki a tejhez nyúlt, kiesett. Lássuk ki állta a legjobban a lángoló pillanatokat. Kijelenthető,  igazi őrültek azok, akik arra vetemednek, hogy szétmaró élményben legyen részük.

tüzes harapások_erősevő_Dunaújváros
Csak egy maradhatott a végén.
Fotó: a szervezők

Mint azt Kováts Blankától,  az egyik szervezőjétől megtudtuk, összesen hat – köztük egy hölgy – mindenre elszánt versenyző jelentkezett az erőpróbára, ahol potyogó könnyekből és verejtékekből sem volt hiány. A viadalt nagy érdeklődés övezte, rengeteg néző volt kíváncsi a versenyre. Első helyezett Magyari Zsolt lett, aki egyenesen Tatabányáról érkezve tört borsot a hazai, dunaújvárosi versenyzők Molnár Márk és Tóbiás Gábor orra alá. A mezőny egyetlen hölgy tagjának is minden elismerés kijár, hiszen két férfit is maga mögé utasított az erőpróbán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában