Előtérbe helyezik az embert

2023.06.14. 14:01

Országos díjat kapott a többgenerációs családi vállalkozás (galéria)

Arany minősítésű Felelős Foglalkoztató címet kapott a MACHER Zrt. Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) ítélte a cégnek az elismerést, és Székesfehérváron egyedüliként viselheti ezt a címet az elkövetkezendő két esztendőben.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) Arany minősítésű Felelős Foglalkoztatóként nagyra értékelte a MACHER Zrt. foglalkoztatáspolitikáját. A díj értékéről sokat elárul az a tény, hogy Fejér Vármegyében mindössze két vállalkozás büszkélkedhet Arany Fokozatú Felelős Foglalkoztató minősítéssel.

A Macher fő profilja a kábelkonfekcionálás. Partnereinek komplex szolgáltatást nyújt a kábelkötegek tervezésétől a gyártástechnológia kidolgozásán át a késztermék leszállításáig. Termékeik jelentős része az ipari elektronika, orvostechnológia, jármű- és az űripar területén működő cégek megrendelésére készül. Nagyrészt Európa fejlettebb ipari régióiba exportálnak, vagy nemzetközi cégek hazai leányvállalatainak készülnek termékeik.

A társaság 1991-ben, Székesfehérvárott alapította Macher Endréné, Macher János és Macher Endre, mely jelenleg is 100 százalékos családi tulajdonban lévő magyar vállalkozás. A cég 2021-ben ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. Az évfordulót különösen hangsúlyossá tette, hogy ezzel egyidőben történt meg a cég vezetését érintően a generációváltás is. Macher Gábor, a család legkisebb gyermeke vette át a Macher Zrt. irányítását, és ő is köszöntötte elsőként a szerda délelőtti átadó ünnepségen a vendégeket, köztük az önkormányzat megjelent képviselőit.

-Ez a város erős iparral és gazdasággal rendelkezik és a szereplők között vannak, akik megszólítják az ember és nem csak gazdaságilag, hanem érzelmileg is. Ilyen a Macher is, mely azt is elmondhatja magáról, hogy megoldást talált arra a problémára, amelyre csak kevés kkv talál megoldást, ez pedig nem más, mint a családi cégeken belüli generációváltás, mondta Cser-Palkovics András, polgármester.

A beszédeket követően Varga Zsuzsanna, az (OFA) felelős foglalkoztató tanácsadója adta át a díjat Csizmarik Dia Mónika, a Macher Zrt HR vezetőnek és Macher Gábor vezérigazgatónak.

-Ugyanazon az úton járunk, mint amin elindultunk 32 éve. Az alakulás idején semmi más tőkénk nem volt, csak az emberi erőforrás. Ezen erőforrás lett a legfontosabb eleme a 23 évvel ezelőtt megfogalmazott értékeinknek, melyek szerepelnek a Macher kiskönyvben. Aki ma belép hozzánk dolgozni, az ebben a könyvben olvashatja, hogy számunkra mi a fontos. Mi egy valódi közösség vagyunk, türelmesen figyelünk egymásra-. Fontos számunkra a minőség, a hatékonyság, a csapat, a megbízhatóság, a fejlesztés, de az ember a legfontosabb. A mai, változó világban, aki nem tanul az lemarad, szóval a verseny miatt ez is fontos, és ezért erre nagy figyelmet is fordítunk, ám nem a versenyben való helytállás és a kitüntetések sora számít igazán, hanem, hogy közben tudunk segíteni egy fogyatékkal élőt visszavezetni a munkaerőpiacra, vagy hogy egy másik kolléganőt támogassuk, ha különleges gyógyszerre van szüksége és még sorolhatnánk, de a lényeg, hogy lehetnek korszerű gépek, műszerek, a legfontosabb a tudás, a kitartás amivel mi itt mindannyian rendelkezünk, mert ezeknek köszönhetően vagyunk itt 32. Fontos látni, hogy mi a cél, mert céltalan hajónak semmilyen szél nem kedvez, mondta Macher Márta elnök.

Az elnök beszédét követően a társaság vezetője állt újra a politikusokból, hivatalnokokból és természetesen dolgozókból álló hallgatóság elé.

Nem a versenyerő a cél, hanem a felelős foglalkoztatás vágya. A Macher kiskönyv és az abban foglalt értékek vezérelnek minket. Szükség volt ezen értékek felülvizsgálatára, ám a megújult kiadvány ugyanazokon a szilárd alapokon nyugszik, mint elődje. Mi azért is vagyunk felelős foglalkoztatók, mert itt lakunk. Itt vásárolunk, élünk, mi bárhol számonkérhetők, elérhetők vagyunk. Nem csak cég, család is vagyunk, márpedig a család felelősséget vállal a tagjaiért és szükségünk is van egymásra, hiszen én hiába teszek bármit, ha a dolgozók nem tesznek érte, mondta beszédében Macher Gábor vezérigazgató. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában