A Liberty és a Power is érintett

2 órája

Vasmű: Veszélyhelyzeti kormányrendelet a villamosenergia- és földgázellátásról

Forrás: www.isdpower.hu

Egyedi, veszélyhelyzeti szabályozás jelent meg a Liberty Dunaújvárost érintő ügyekről – szúrta ki a Telex. A rendkívül szigorú, azonnali intézkedéseket előíró kormányrendelet, amely a Magyar Közlönyben jelent meg, a helyi áram- és gázellátást hivatott szabályozni a veszélyes üzemek villamosenergia- és földgázellátásával kapcsolatos egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet (268/2024. – IX.10.) szerint – a villamosenergia – ellátás tekintetében - az adott társaságra a magánvezeték engedélyesre vonatkozó szabályokat kell alkalmazni. A rendelet felszólította a dunaújvárosi céget, hogy a társaság székhelyén található magánvezetékének üzemeltetésével kapcsolatos szerződéses adatokat és műszaki dokumentációt a felhívás átvételét követő két munkanapon belül adja át a helyi elosztói engedélyes részére (ez esetben az ISD Power Kft. f.a.). A társaságnak ezen kívül biztosítania kell az elosztói engedélyesnek a bejutást a magánvezeték műszaki állapotának felméréséhez. Amennyiben az azonnal végrehajtandó határozatot mégsem hajtja végre a cég, akkor a kormányrendeletben foglaltak szerint szankciókat alkalmaznak.

A földgázellátás tekintetében a Magyar Energetika és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a felhasználók folyamatos ellátásának biztosítása érdekében a felszámolás alatt lévő földgázelosztó rendszerüzemeltetői feladatainak ellátására másik földgázelosztó rendszerüzemeltető kijelöléséről intézkedik úgy, hogy 2024. szeptember 30-ig felkészülési időt biztosít a rendszerüzemeltetői feladatok és szükséges eszközök, nyilvántartások átvételére, Részletek a kormányrendeletben.

Forrás: ISD Power honlap

Cikk forrása: duol.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!