minősített emberölés kísérlete

2020.07.24. 15:02

Idős dunaújvárosi házaspárt mérgeztek gyógyszerrel – Indítványozták letartóztatásukat

A Fejér Megyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a nőnek a letartóztatását, aki élettársával többször nagy mennyiségű gyógyszert adott a dunaújvárosi idős házaspárnak, hogy halálukat okozza.

Fejér Megyei Főügyészség

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított élettársával a 85 éves sértett házaspár bizalmába férkőzött, bejáratos lett otthonukba, ahol élettársával közösen, rendszeresen nyugtató hatású gyógyszereket juttattak a sértettek szervezetébe azok tudta nélkül, részint szeszes italba keverve. A gyógyszerek hatására a sértettek 2020. február 23-án magatehetetlen állapotba kerültek, őket kórházba szállították, azonban a férfi a kórházi kezelés ellenére elhunyt.

A bűncselekmény kiemelkedő tárgya súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely tíztől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés – alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, valamint figyelemmel a szökésben lévő elkövetőtársra, fennáll a bizonyítás megnehezítésének a veszélye.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!