két hónappal

2020.10.27. 15:00

Nyolcázezer forintot csalt ki egy idős embertől, meghosszabbították letartóztatását az unokázós csalónak

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását.

Fejér Megyei Főügyészség

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki 2020. január 15-én, Székesfehérváron idős embereket ejtett tévedésbe és pénzt csalt ki, illetve próbált meg kicsalni tőlük un. „unokázós” módszerrel.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított társával, telefonon négy idős személyt ejtett tévedésbe azzal a valótlan állítással, hogy unokájuk balesetet szenvedett és anyagi segítségre szorul. A gyanúsított kérte a sértetteket, hogy készpénzzel segítsék a hozzátartozójukat, amelynek érdekében elmegy hozzájuk a pénzért. Egy sértett 800.000,- Ft-ot átadott a gyanúsítottaknak, míg három sértettet a szomszédai, illetve közeli hozzátartozója akadályozta meg a pénz átadásában. A gyanúsított büntetett előéletű, cselekményét a hasonló bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt állva, sorozatjelleggel, idős sértettek sérelmére valósította meg, így alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Megalapozottan feltételezhető továbbá, hogy az eljárásban résztvevők jogellenes befolyásolásával a bizonyítást veszélyeztetné.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adott és két hónappal meghosszabbította a terhelt letartóztatását – tájékoztatott Dr. Varga Lóránt mb. főügyészhelyettes a főügyész távollétében jogkörében eljárva.

Vezető képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!