négy idős embert vertek át

2020.12.23. 15:15

Továbbra is letartóztatásban marad a fehérvári „unokázós” csaló

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta egy férfi letartóztatásának meghosszabbítását, aki 2020. január 15-én, Székesfehérváron idős embereket ejtett tévedésbe és pénzt csalt ki, illetve próbált meg kicsalni tőlük úgynevezett „unokázós” módszerrel.

Fejér Megyei Főügyészség

Ha gyanús a hívás, bátran tegyék le a telefont, hogy információt szerezzenek, tájékozódhassanak!

Fotó: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított társával együtt telefonon négy idős embert ejtett tévedésbe azzal, hogy valótlanul azt állította, hogy unokájuk balesetet szenvedett és anyagi segítségre szorul. A gyanúsított kérte a sértetteket, hogy készpénzzel segítsék a hozzátartozójukat.

Felajánlotta, hogy a pénzért elmegy hozzájuk. Egy sértett 800.000 forintot odaadott a gyanúsítottaknak, míg három sértettet a szomszédai, illetve közeli hozzátartozójuk akadályozott meg a pénz átadásában.

A gyanúsított büntetett előéletű, cselekményét hasonló bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt állva, sorozatjelleggel, idős sértettek sérelmére valósította meg. Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Megalapozottan feltételezhető továbbá, hogy az eljárásban résztvevők jogellenes befolyásolásával a bizonyítást veszélyeztetné.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adott és két hónappal meghosszabbította a terhelt letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!