Fegyelmi

2023.09.29. 19:01

Tömegbunyó, és annak utóélete

2023. szeptember 18-án a 19 óra körül, Dunaújvárosban a Papírgyári úton található sportpályán a DLSZ Alapszakasz Diablo Csoport 2. fordulójában megrendezett Szöglet FC - Testvérek találkozó a 44. percben tömegverekedés miatt félbeszakadt.

Káldor András

Fotó: police.hu

A rendelkezésre álló adatok alapján azért kellett a mérkőzést megszakítani, mivel egy szabálytalanságot követően a két csapat játékosai összeszólalkoztak, amely tettlegességig fajult. Az összecsapást követően a mentők egy férfit a kórházba szállítottak, és a rendőrség is a meccs helyszínére érkezett. Az eset kapcsán a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon garázdaság bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás

Az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatósága Versenybizottsága igen kemény büntetéssel szankcionálta mindezt, és határozatukból kiderült, hogy bajnokság zavartalan lebonyolítása érdekében a botrányt okozó Testvérek csapatát a 2023-2024 DLSZ Bajnokság további küzdelmeiből kizárja, a Fegyelmi Szabályzat alapján.

Ezen felül a Testvérek csapatának játékosait: Dankó József, Dankó Renátó Attila, Dankó Antal, Dankó Martin Csaba, Dankó Mihály, Dankó Attila, Horváth Miklós Tibor, Dankó Patrik, Dankó Alex, Dankó Lajos Martin, Dankó József Patrik, Dankó Tamás a Fegyelmi Szabályzat alapján – öt, azaz 5 évre 2028. szeptember 19-ig minden labdarúgóként végzett tevékenységtől eltiltotta.

A Testvérek csapatának vezetőjét id. Dankó Antalt a Fegyelmi Szabályzat alapján hat, azaz 6 évre 2029. szeptember 19-ig minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!