Akció

2023.11.03. 08:12

A helyszínek, ahol pénteken ingyenes láthatósági eszközöket oszt a rendőrség Fejérben

A Látni és látszani kampány során évek óta ingyenes járműátvizsgálásra, illetve szemvizsgálatra nyílik lehetőségünk. November 3-án pedig láthatósági eszközöket kínálnak a bicikliseknek és a gyalogosoknak a program részeként, a Light Friday elnevezésű akció keretében, hogy biztonságosabban közlekedhessenek - írja a rendőrség honlapján.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: NAGY NORBERT

A 2012-ben életre hívott Látni és látszani program e két sarokpont köré épül, mindkettő kulcs ahhoz, hogy minél kevesebb baleset történjen az utakon. Ahogy a hivatalos honlapon olvasható "az autóvezetéshez szükséges döntések és mozdulatok 90 százaléka a látástól függ. Aki vezetés közben jól lát, az képes egyidejűleg távolra, közelre és oldalra is látni! Az olyan külső tényezők, mint a sötétség vagy a rossz időjárási viszonyok rontják a látást és ezáltal a reakcióidőt." 

A jól látszani érdekében pedig rendszeresen ellenőriztessük az autónkat, ezen belül azokat az alkatrészeket, amelyek arra szolgálnak, hogy jól látszódjunk. Ebben is segítenek az autósoknak az akcióhoz csatlakozott szervizek. Részletek a fent hivatkozott oldalon olvashatók.

Az őszi-téli időszakban, most hogy túl vagyunk az óraátállításon is, a korai sötétedés és a kedvezőtlen időjárás következtében gyakoribbak lehetnek a közlekedési balesetek. A megelőzés tehát a fő cél, ezért várja pénteken a rendőrség a Light Friday akció iránt érdeklődőket az alábbi helyszíneken:

Székesfehérvár Székesfehérvári Civil Központ Rákóczi u. 25. 09.00-11.00

Dunaújváros Vasmű úton 13.50-15.30

Bicske Tesco Áruház Csabdi u. 4. 09.00-10.00

Bicske Lidl Áruház parkolójában Szent László u. 55. 10.00-11.00

Mór Millennium téren található KRESZ park 9.00-11.00

Sárbogárd Penny Market Áruház parkolójába Ady Endre út 184-192. 9.00-11.00

Martonvásár Bajcsy Zs. úton közlekedési ellenőrzés keretében 13.00-15.00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!