Hirtelen összeesett

2024.02.02. 14:10

Katonák és mentők élesztettek újra egy férfit az egyik fehérvári autómosóban

Minden előjel nélkül, autómosás közben lett rosszul egy 65 éves férfi február 1-jén Fejér megyeszékhelyén.

Szanyi-Nagy Judit

Egymást váltva végezték a mellkasi nyomásokat a katonák és a mentők

Fotó: Nagy Balázs / Új Néplap

Miután hirtelen összeesett, többen is rögtön odaszaladtak hozzá, köztük két szabadnapos katona, akik mentőt hívtak és a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget – írta meg közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. A bejegyzésből az is kiderül, hogy a férfi ekkor már nem lélegzett, így a telefonos instrukciók alapján a helyszínen lévők azonnal megkezdték az újraélesztését, miközben a mentésirányító nemcsak a legközelebbi mentőegységet riasztotta, de a Szív City közösségi újraélesztő applikáción is jelzést adott le a közelben levő elsősegélynyújtóknak.

A vészjelzésre egy szabadnapos mentő reagált, aki otthonról szaladt a helyszínre segíteni. Emellett a mentő is perceken belül megérkezett, így mentők és katonák egymást váltva végezték a mellkasi nyomásokat. A férfi keringése többször visszatért, majd ismét összeomlott. Az időben megkezdett ellátás és a kitartó csapatmunka azonban végül sikerre vezetett és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba – zárult a történet.

A teljes bejegyzés itt érhető el:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!