Ki ne örülne egy váratlanul megnyert focijegynek?

2024.06.14. 14:00

A bűnözők szezonális támadásai az EB kapcsán (videó)

Celebek neveivel visszaélő bűnözők igyekeznek pénzt kicsalni óvatlan emberektől. Bár Zuckerberg úrnak sokat kell járnia az amerikai szenátusba az ismert személyek metaadatainak biztonsága miatt, de a kiberbűnözőket ez egy cseppet sem zavarja.

Nagy Zoltán Péter

Addig jó, amíg magunk vesszük ki a saját pénztárcánkat, ne adjunk esélyt, hogy kiberbűnözők nyúlják azt le!

A kamuprofilok eltávolítása bár egyszerűnek látszik, de felvetődik a kérdés, hogy a feljelentő jogosan jelentett-e fel, hiszen azt is bárki megtehetné. Bor Olivér kiberbiztonsági szakértő felhívja a figyelmet arra, hogy a kiberbűnözőknek is vannak szezonális támadásai. A mostani legaktuálisabb az Európa Bajnokság, ami lázba hozta a kontinenst. Ilyenkor kampányokat nyitnak a bűnözők azzal a céllal, hogy lenyúlják az embereket. 

A felhőtlen boldogság és a sporteseményeken való szurkolással ne homályosítsuk el éberségünket, figyeljünk adataink vagyonunk biztonságára!

Most például megsokszorozódtak az UEFA arculatával megjelent profilok, de már az MLSZ kamuoldalai is előfordulnak. Ezekkel például jegyeket kínálnak, mint extra lehetőség, amihez az áldozatnak csak az összes személyes adatát kell kiadnia. Az adatok birtokában személyesen keresik fel a lehetséges áldozatot, és megkezdődik a lenyúlás. Bor Olivért az idei Európa Bajnokság miatt mindenképpen érdemes meghallgatni, mert nemcsak izgalmasnak tűnő történetei vannak, de szinte garantált, hogy sok embernek felnyitja a szemét a settenkedő veszélyre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!