Vagy vezetsz, vagy iszol

2024.07.13. 09:00

EFOTT: Fújd meg a szondát, megmondja, hogy vezethetsz-e?!

Alkoholszonda fújásra buzdítja a fesztiválozó sofőröket a Fejér vármegyei rendőrség. Az EFOTT résztvevői éjjel 2 és reggel 8 óra között bármikor ellenőrizhetik a rendőrség standjánál, hogy kiürült-e az alkohol a szervezetükből és volán mögé ülhetnek-e?!

Kecskés Zoltán

„Ne kockáztass! Iszol vagy vezetsz?" - a rendőrség standjánál van lehetőség ellenőrizni, hogy az alkohol kiürült-e a szervezetekből.

Fotó: SZNJ (archív)

– Kedves EFOTT fesztiválozók! Ha hajnalban vagy reggel indulnátok haza, és nem vagytok benne biztosak, hogy kiürült-e a szervezetetekből az este elején, vagy folyamán elfogyasztott alkohol, akkor nézzetek be hozzánk és egy gyors szondafújással kiderítjük – kezdi felhívását a Fejér vármegyei rendőrség.

EFOTT_alkohol_szonda
A rendőrségi standot éjjel 02:00 és 08:00 óra között lehet megtalálni az EFOTT fesztivál kijáratánál
Fotó: Fejér vármegyei rendőrség

Egyúttal felhívják a figyelmet arra is, hogy ez nem ki ivott többet verseny, aki kellően illuminált állapotban van annak alkalma sem lesz erre. A szondákat úgynevezett passzív üzemmódban lehet kipróbálni, ami azt jelenti, csupán annyit fognak látni az érdeklődők, hogy van, vagy nincs alkohol a szervezetükben. A standot éjjel 02:00 és 08:00 óra között lehet megtalálni a fesztivál kijáratánál.

A közleményük végén felhívják arra is a figyelmet, hogy nem éri meg kockáztatni, mivel ahogy köztudott is, a fesztiválok alkalmával ellenőrzik az ittasságot „élesben” is: „Ne kockáztass! Iszol vagy vezetsz?"

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!