Részleteket árult el egy szomszéd a vasárnap Fehérváron történt hajnali lakástűzről és annak sérültjéről

A fiatal lány riadt kiabálására ébredtek a szomszédok július 28-án, hajnalban.

Déri Brenda

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy azt a vasárnapi nap folyamán a feol.hu megírta egy négyemeletes társasház negyedik emeletének egyik lakása gyulladt ki Székesfehérváron, az Almássy telepen. A szörnyű esetnek pedig egy fiatal lány az egyik sérültje, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. 

Kollégánk helyszíni információi szerint a tűz július 28-án, hajnalban ütött ki a társasház negyedik emeleti, tetőtéri lakásában. Az épületből tizenhat lakót menekítettek ki, a lángokat pedig a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai fékezték meg.

Hétfő reggeli közleményükből kiderült, hogy a tűzesettel érintett lakás lakhatatlanná vált.  Az oltási munkálatok idejére a lépcsőházból ideiglenesen tizenhét ember hagyta el az otthonát.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A fiatal lány egyik szomszédja Szluka Lászlóné Júlia a történtek kapcsán a Bors-nak elmondta: a lány kiabálására riadtak fel. Majd az egyik férfi szomszéd felrohant és berúgta a lakás ajtaját, ahonnan egyből dőlni kezdett a füst. 

„Ekkor már Kitti megpróbált kimenekülni, de olyan gyorsan terjedtek a lángok, hogy az ajtón keresztül már nem tudott. Ekkor mászott ki a negyedik emeleti lakásuk korlátjára” – nyilatkozta a hölgy a lapnak.

Hozzátette a férfinak esélye sem volt már bemenni a lányhoz, hogy segítsen neki. Kitti ekkor már az erkély vascsövén lógott, ujjait pedig a tűz megégette és ezért zuhant le. De szerencsére a ház előtt lévő bokorra esett, így túlélte. 

– Azt tudom, hogy senki sem volt itthon a lánnyal. Az édesanyja külföldön van, a testvére dolgozott. Az apukája kutyát sétáltatott, ő akkor értesült az esetről, amikor már megtörtént, már nem is a házhoz jött, hanem a kórházba ment a lánya után. A tűzoltók elmondták, hogy még vizsgálják, hogy miért történt az eset, de elvileg az elektromos főzőlap hibásodhatott meg, az gyulladhatott ki – számolt be a további részletekről Szluka Lászlóné, aki úgy tudja, hogy vannak olyan lakások, amelyek az oltás miatt beáztak.

A fiatal lány állapota felől érdeklődve megkerestük az Országos Mentőszolgálatot, akik azt a tájékoztatást adták, hogy a helyszínről bajtársaik súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Ennél több információval azonban nem tudtak szolgálni.

Ahogy az feljebb is olvasható a szomszéd hölgy szerint a tűz keletkezését egy meghibásodott elektromos főzőlap okozhatta. Ezt azonban a katasztrófavédelem még nem erősítette meg. Megkeresésünkre a következő választ adták: "A tűz keletkezési okát a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja".

Frissítés 14:13

Most érkezett a hír Csáki Csabától, aki nem messze lakik az érintett társasháztól, amelyben a tűzeset történt, hogy ő maga is látta a sajnálatos esetet és a fiatal lány lezuhanását. Mint mondta a lány nem az erkély vascsövén lógott és nem onnan esett le, hanem az ablakon át próbált menekülni a tűz elől.

A párkányon állt és a tetőbe kapaszkodott, de megégett a karja és így zuhant le” – tudtuk meg.



 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!