Hagyományos sportverseny

3 órája

Fehérvári sikerek az országos tűzoltósport versenyen

Idén Mohács adott otthont a tűzoltók hagyományos sportversenyének. A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság székesfehérvári csapata egy arany, egy ezüst és két bronzserleget érdemelt ki a háromnapos megméretésen.

Feol.hu

Fotó: katasztrófavédelem

A XVII. Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósportverseny augusztus 26-án, hétfőn ünnepélyes megnyitóval kezdődött, majd kedden és szerdán kíméletlen erőpróbával folytatódott.

„A tűzoltók akkor is keresik a kihívásokat, amikor éppen senki nincsen bajban a közelükben” – fogalmazott Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főfelügyelője a verseny ünnepélyes megnyitóján. A tábornok felhívta a figyelmet arra, hogy a verseny hevében sem szabad elfeledkezni a biztonságról és az egymás iránti tiszteletről. – olvasható a Katasztrófavédelem közleményében.

Tartották is magukat ehhez a tűzoltók, de még így is voltak, akik úgy küzdötték le az akadálypályákat, hogy menet közben kisebb sérüléseket szereztek. A csapattagok egymást támogatva haladtak akadályról akadályra. Két napon keresztül húsz csapat mérte össze erejét és tudását. A verseny százméteres akadálypályával kezdődött, majd horoglétramászás következett. Szerdán négyszer százméteres váltóval kezdtek a tűzoltók, majd kismotorfecskendő-szerelés zárta a viadalt.

Fotó: katasztrófavédelem

A versenyt szerdán Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok Karsa Róbert tűzoltó ezredes, a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének társaságában zárta. Mint az eredményhirdetésen elhangzott, minden résztvevő nyertesnek érezheti magát, hiszen egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet, és mindenki mindvégig tudása és ereje maximumát nyújtotta.

A bajnokságon a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság színeiben Vizi Ignác tűzoltó ezredes igazgatóhelyettes, valamint a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokságról Berta Bence tűzoltó főtörzsőrmester, Gróf Zoltán tűzoltó őrmester, Juhász Ádám tűzoltó őrmester, Kaiser Csaba tűzoltó őrmester, Károly Róbert tűzoltó őrmester, Kovács István tűzoltó főhadnagy, Lantos Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester, Orova Zoltán tűzoltó őrmester, Walczer Bálint tűzoltó őrmester állt rajthoz. A csapatot Molnár János tűzoltó őrnagy készítette fel.

Fotó: katasztrófavédelem

Csapatversenyben százméteres akadálypályán aranyérmet, horoglétra-mászásban bronzérmet szerzett a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata.

Egyéni összetett versenyben harmadik helyezést ért el Kaiser Csaba tűzoltó őrmester, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója.

Százméteres akadálypályán egyéni versenyében második helyezést ért el Berta Bence tűzoltó főtörzsőrmester, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!