Ügyészségi hírek

2 órája

Több ingatlanba is nyitott ablakokon ment be a tolvaj

A Fejér Vármegyei Főügyészség lopás bűntette és további bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki négy ingatlanból tulajdonított el készpénzt, különböző értékeket és személyes okmányokat.

Feol.hu

Forrás: police.hu

A nyomozás adatai szerint a férfi 2024. július 26. és augusztus 9. napja között négy, egy szabadbattyáni és három székesfehérvári ingatlanba ment be kerítés felfeszítéssel, nyitott erkélyajtón, illetve nyitott ablakon keresztül bemászva. Három lakásból és egy iskolai könyvtárból mintegy 100.000,- Ft körüli készpénzt vitt el, továbbá 850.000,- Ft körüli lopási kárt okozott azzal, hogy karórákat, elektromos rollert, táskákat, valamint a benne lévő személyes okmányokat eltulajdonította. A férfi a bankkártyákkal összesen 40.000,- Ft értékben hajtott végre vásárlási tranzakciókat, amelyek alapján a rendőrök rövid üldözést követően elfogták és a lopásokból származó készpénzt, mobiltelefonokat, személyes okmányokat, bankkártyákat, karórát, valamint kábítószergyanús anyagot foglaltak le tőle. – olvasható a Fejér Vármegyei Főügyészség közleményében.

A férfi eddig legalább tízszer volt büntetve részben személy elleni erőszakos, részben vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, a legutóbbi büntetéséből tavaly év végén szabadult. A gyanúsított a cselekményeit többszörös visszaesőként, a szabadulását követően rövid idővel megvalósított bűncselekmény miatti gyanúsítása után követte el, vonatkozásában a bűnismétlés veszélye fennáll. A férfi lakcímmel nem rendelkezik, ugyanakkor elfogásakor megkísérelte kivonni magát a rendőri intézkedés alól, így alaposan feltehető, hogy a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna. 

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!