Nyomozás

2 órája

Hamis pénzzel fizettek egy székesfehérvári pékségben

Elszomorító eset történt csütörtökön egy székesfehérvári pékségben, ahol egy férfi és egy nő hamis bankjeggyel fizetett a kasszánál, amit az ott dolgozó sajnos már csak a távozásuk után vett észre.

Déri Brenda

Illusztráció

Fotó: MW-archív

– Székesfehérvár egyik pékségében bejött egy férfi, aki vásárolni szeretett volna, én kiszolgáltam, ahogy mindig minden vásárlót. Fizetéskor odaadta a hamis bankjegyet, majd távozott. Aztán a férfi távozása után nagyjából két percre bejött egy hölgy is, őt is kiszolgáltam. Fizetett és sietősen távozott, de ekkor már volt egy furcsa megérzésem – kezdte lapunk megkeresésére az ott dolgozó, aki ezt követően jobban szemügyre vette a bankjegyet és ekkor jött rá, hogy mindketten hamis tízezer forintos bankjeggyel fizettek.

Elmondása alapján a hamis bankjegy sötétebb volt, mint az igazi, illetve a hologram hatású csík sem fénylett. Erről egy képet is eljutott hozzánk, amin valóban jól látszik az eltérés, ezt azonban kérésére nem közöljük nyilvánosan. 

Az esetet természetesen a rendőrségen is jelentették, akik később ezt lapunknak is megerősítették. 

„Szeptember 5-én egy székesfehérvári pékségből arról érkezett bejelentés, hogy hamis bankjeggyel fizettek az árukért. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság pénzhamisítás bűntett miatt indított nyomozást az ügyben” – állt válaszukban. 

A fentiek mellett arról is érdeklődtünk, hogy érkezett-e máshonnan bejelentés arról, hogy hamis bankjeggyel fizettek vagy ez egyedi esetnek számít, de azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt időszakban nem történt hasonló eset. 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában