Frissen Fejérből

2024.09.23. 15:36

Illegális gyorsulási versenyt rendeztek Székesfehérváron, most felelniük kell tettükért

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot a Székesfehérváron, március 16-án tartott, balesettel végződő illegális gyorsulási verseny ügyében. A rendőrkapitányság vádemelést javasol a gyanúsítottakkal szemben.

Gombor Lili

Mint ahogyan egyiket sem, ezt az autót sem illegális gyorsulási versenyre tervezték

Fotó: Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Székesfehérváron az Aszalvölgyi úton történt balesethez riasztották a rendőröket március 16-én este. Mint kiderült, a helyszínen illegális gyorsulási verseny zajlott, amelynek során két autó összeütközött, a résztvevők sérülések nélkül megúszták. A versenyben részt vevő harmadik autós nem várta meg a rendőrök kiérkezését, és elhagyta a helyszínt, később azonban a rendőrök őt és két másik társát is előállították a rendőrkapitányságon. Az illegális verseny résztvevői csupán a húszas éveikben járnak, tettükért azonban felelniük kell: jogosítványaikat bevonták és közúti veszélyeztetés miatt hallgatták ki őket, a helyszínt elhagyó társukat közúti cserbenhagyás vétsége is terhelheti. Az ügyben a vizsgálat befejeződött, a rendőrök vádemelést javasolnak a fiatalokkal szemben, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek – tájékoztatott a Fejér vármegyei rendőrség.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság folyamatosan figyeli a versenyek szervezésére használt online felületeket, és fokozzák az ellenőrzéseket azokon az útvonalakon, ahol spontán gyorsulási versenyek zajlanak, ezek ugyanis jelentősen veszélyeztetik a közlekedés résztvevőinek biztonságát. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában