Visszaszerzett milliók

2 órája

Micsoda mázli - visszakapja a gárdonyi nő a kicsalt milliókat!

A gárdonyi rendőrök eredményes munkájának köszönhetően a sértett a napokban visszakapja azt a 6 millió forintot, amit egy magát banki alkalmazottnak álcázó nő csalt ki tőle a telefonbeszélgetés közben!

Kecskés Zoltán

A kiberbűnözők egyre kreatívabb megoldásokkal próbálkoznak, és egyre nagyobb volumenben hajtják végre a támadásokat.

Fotó: Police.hu

A rendőrségi közleményből kiderül, hogy a csaló hosszú ideig beszéltette a sértettet, és átvette az irányítást a mobilbankja felett, majd 6 millió forintot utalt át saját számlájára. 

A beszámoló szerint, egy magát banki alkalmazottnak álcázó nő hívta fel az „áldozatot" telefonon arra hivatkozva, hogy gyanús pénzmozgást lát a számláján, aki meggyőzte, hogy lépjen be a netbankjába, és hajtsa végre a telefonon keresztül kapott utasításokat:

A hívó közölte, hogy bankszámlája védelme érdekében „tűzfalat kell felhúzni”, aminek eléréséhez egy webcímet diktált be. A linkre kattintást követően már nem ő, hanem a csaló vette át az irányítást a számlája felett. Elhitette vele, hogy azért szükséges a megtakarítás átutalása egy másik számlaszámra, hogy biztonságban legyen a gyanús külföldi vásárlási tranzakció kivizsgálásáig. Ezt követően megszakította a hívást, és elérhetetlenné vált. Ekkor már a sértett biztos volt benne, hogy csalás áldozata lett, és azonnal hívta a bankját, hogy letiltsa a számláját, majd feljelentést tett a rendőrségen. A gárdonyi nyomozók soron kívül intézkedtek a csalással elutalt teljes összeg zárolására és lefoglalására, ami eredménnyel járt. A sértett a napokban visszakapja a teljes összeget

 – olvasható a Fejér vármegyei rendőrség beszámolójában.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!