Nem vonult el nyomtalanul a zord időjárás Fejérben

Jóllehet, éltünk már át nagyobb vihart a hétvégén tapasztalható szélviharnál és esőnél, a napokban tapasztalható időjárás sem volt piskóta, és bizony hagyott nyomokat maga után egész Fejér vármegyében. Fák dőltek ki, és több baleset is történt a vizes, csúszós utakon.

Gombor Lili

Forrás: A kép illusztráció

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó / Észak-Magyarország

A hétvégén összesen 26 tűzoltói beavatkozásra volt szükség a viharos időjárás miatt Fejér vármegyében, mindegyik helyszínen az erős szélben kidőlt fák, leszakadt ágak miatt kérték a tűzoltók segítségét. A bejelentések egyharmada Mór térségéből érkezett. A tűzoltók motoros láncfűrésszel az útra dőlt fákat feldarabolták, a lehasadt, fennakadt, balesetveszélyes ágakat eltávolították. Szombat éjszaka Székesfehérváron, a Halesz parknál egy hat méter magas fa dőlt a Budai útra és akadályozta a forgalmat. A fát a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltó feldarabolták és félrerakodták.

Az esős időben sok baleset történt az utakon. A vármegyei tűzoltók segítségét összesen tíz helyszínen kérték a hétvégén, ahol a vizes burkolaton megcsúszott személygépkocsik lesodródtak az útról és árokba csúsztak, vagy szalagkorlátnak ütköztek. A tűzoltók feladata mindegyik helyszínen a járművek áramtalanítása és a forgalmi akadály megszüntetése volt – tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

A városgondnokság munkájának köszönhetően ezúttal a Zichy ligetben nem keletkeztek jelentősebb károk, nem szakadtak le hatalmas faágak. Az időjárás-előrejelzést elnézve pedig most egy ideig hátra is dőlhetünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában