Székesfehérvár

2017.09.27. 12:00

Két nap az éremgyűjtőkkel

Kitartóak az éremgyűjtők, 47. éve vesznek részt országos vándorgyűlésen. Szombaton a fehérvári Városházára érkeztek a találkozóra.

FMH

Éremgyűjtők és kollekcióik a vasárnapi kínálatból

Forrás: ÖKK

Közel félezer éremgyűjtő vett részt az idei, sorrendben 47. éremgyűjtő vándorgyűlésen szombaton. A Városházán a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete által szervezett találkozó emlékére a helyi Alba Regia Szervezet érmét is kibocsájtott (Fritz Mihály szobrászművész és Szabó Géza ötvösmester munkáját), a 150 éve esztergomi érsekké kinevezett Simor János arcképével. Török Pál, a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének elnöke megnyitóbeszédében arról szólt, az első, 1970-es debreceni vándorgyűlést követően Győr, majd harmadikként már Székesfehérvár adott otthont az eseménynek, vagyis már 45 éve is virágzó éremgyűjtői élettel büszkélkedhetett a város, s ennek intenzitása manapság is hasonló.

Éremgyűjtők és kollekcióik a vasárnapi kínálatból
Forrás: ÖKK

A már a nagyközönség számára is nyitott vasárnapi program reggel szabad éremcserével kezdődött meg a Művészetek Házában: 180 asztalon kínálták a régi korok pénzérméit és bankjegyeit, de a különlegességekre vadászók numizmatikai kincsekre is bukkanhattak a kínálatban. A hivatalos megnyitó után a Seuso-kincsekről tartott szakmai előadást Nádorfi Gabriella, a Szent István Király Múzeum régésze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában