Környezetvédelem

2017.09.18. 13:36

Első közös szemétszedés Iváncsán

Iváncsa első ízben csatlakozott Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmához, a „TeSzedd!” szemétgyűjtő akcióhoz.

FMH

Fotó: ÖKK

Molnár Tibor polgármester és Balhegy Gabriella, az általános Iskola igazgatójának koordinálásával a résztvevők pénteken 13 órakor találkoztak a település központjában. A polgárőrség biztosítása mellett, a szemétszedéshez szükséges eszközök átvétele után a település bevezető útjait, a kisebbek a falu központját tiszították meg a háztartási szeméttől. Bár Iváncsán folyamatos a szemét begyűjtése, ennek ellenére a mintegy 200 résztvevő a vártnál jóval több hulladékot szedett össze. Az iskola diákjai és tanárai, a lakosok, a hivatal, a faluház dolgozói együtt varázsolták tisztává Iváncsát. A közös munka után az Iváncsai Nyugdíjas Egyesület tagjai zsíros kenyérrel és teával várták a résztvevőket.

Fotós: ÖKK

Az akció a „nagytakarítás” mellet közösségformáló ereje miatt is sikeresnek nevezhető, a polgármester már jelezte: Iváncsa a következő „TeSzedd!” akcióhoz is csatlakozik – tudtuk meg Sáfár Gabriella jegyzőtől.

Fotós: ÖKK
Fotós: ÖKK

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában