„TeSzedd!”

2017.09.18. 13:50

Hatodszor szedték közösen a szemetet Beloianniszban

Beloianniszban a hétből már hatodik alkalommal csatlakoztunk a „TeSzedd!” önkéntes szemétszedő mozgalomhoz.

Boka Erika

Fotó: Boka Erika

Szeptember 15-én, pénteken délután gyülekeztünk az Amaliada téren, hogy megkapjuk az eszközöket és a tájékoztatást. A falu központjában nem sok dolgunk volt, mert az iskolások délután már összeszedték a szemetet, ezzel száznál többen csatlakozva az akcióhoz.

Fotós: Boka Erika

Egyébként 43 fő regisztrált (minden 30. lakos), egy kivétellel minden civil szervezet képviseltette magát az eseményen. Közel 3 óra alatt az összes utcát, az állomásra vezető járdát és a bekötő út mindkét oldalát megtisztítottuk. Legidősebb tagunk a 84 éves Marika néni volt, aki minden évben részt vesz a megmozdulásokon. A legifjabb résztvevőnk pedig óvodás.

Fotós: Boka Erika

A kezdeti időszakhoz képest kevesebb szemetet szedtünk, „csak” 40 zsákot töltöttünk meg elhajigált flakonokkal, üvegekkel, zacskókkal. Látszik a településünkön, hogy egyre többen figyelnek környezetükre, és hogy az önkormányzat is tesz az állandó tisztaságért.

Fotós: Boka Erika

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában