EKF-pályázat

2017.10.19. 18:27

Dunaújváros támogatja Székesfehérvár EKF-pályázatát

Egész Fejér jól járhat az együttműködéssel és a címmel. Legyen Fehérvár Európai Kulturális Fővárosa 2023-ban!

FMH, Majer Tamás

Dunaújváros támogatja a megyeszékhely törekvéseit

Csütörtöki ülésén a dunaújvárosi közgyűlés egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el azt a szándéknyilatkozat, amelyben deklarálják, hogy a hosszú évek óta fennálló partnerségi kapcsolatra való tekintettel, örömmel tesznek eleget ama felkérésnek, hogy támogassák Székesfehérvárt mindazon törekvéseiben, amellyel a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerését célozzák.

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere úgy gondolja, hogy a pályázat, a címért való indulás nemcsak Székesfehérvár, hanem egész Fejér megye számára fontos.

Dunaújváros támogatja a megyeszékhely törekvéseit

Cser-Palkovics András szerint ahhoz, hogy Székesfehérvár megalapozottan indulhasson a megmérettetésen, támogatásra van szüksége. Elsőként a város polgárait kérdezték meg.

- Pártállástól függetlenül az emberek döntő többsége úgy gondolta, hogy Székesfehérvár méltó a pályázatra, amely lehetőséget teremt minden Fejér megyei ember számára – mondta.

Az elkövetkezőkben, szögezte le Cser-Palkovics, megkérdezik a megye valamennyi települését, hogy támogatják-e a pályázatot. Dunaújvárosra és Fejér Megye Önkormányzatára, mint kiemelt partnerekre számít a megyeszékhely. A politikus Dunaújvárosban hangsúlyozta, két megyei jogú városa van Fejérnek, mindkettő erős város, jelentős ipari központ, s hasonló megoldandó feladatokkal, kihívásokkal néz szembe. Mindkét város büszke lehet kiemelkedő sportjára, pezsgő kulturális életére.

2023-ban az Egyesült Királyság és Magyarország adja Európa kulturális fővárosait. Itthon Fehérvár mellett Tokaj, Debrecen, Veszprém, Eger, Gödöllő, Győr és Szombathely szállt ringbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában