Vigyázat! Vadásznak!

2017.11.23. 16:00

Egészen december 18-áig erdőlátogatási tilalom van érvényben

Székesfehérvár, Pátka, Lovasberény, Sukoró és Pákozd erdőterületein vadászat miatt korlátozva van az erdők látogatása.

Majer Tamás

Nagyvadakra vadásznak a térség erdeiben

Forrás: FMH archív

A 2009. évi, az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény (száma: XXXVII.) rendelkezései alapján az erdőgazdálkodó szervezetek kötelesek eltűrni, hogy az emberek az erdőkben pihenés, üdülés, sportolás, kirándulás céljából gyalogosan, kerékpárral vagy éppen lóval közlekedjenek, kedvük szerint eltöltsék a szabadidejüket.

Természetesen vannak kivételek! Ezek közé tartozik többek között az a körülmény, ha vadászat folyik a rengetegben, ilyenkor jogos és messzemenőkig érthető az adott erdő látogatásának átmeneti korlátozása.

November közepén Székesfehérvár, Pátka, Lovasberény, Sukoró és Pákozd települések erdőterületein érvénybe lépett az erdőlátogatási korlátozás.

Nagyvadakra vadásznak a térség erdeiben
Forrás: FMH archív

Az intézkedés november 20-tól él, és egészen december 18-áig tart.

Nem egész napos a korlátozás! A közzétett információ szerint naponta délután 15 óra és másnap reggel 9 óra között van érvényben az intézkedés. Testi épségét óvandó, senki ne menjen a jelzett időközökben a térség erdeibe!

- A Tradicionális Vadásztársaság értesítette a korlátozással érintett községhatárok polgármesteri hivatalait – nyilatkozta lapunknak Polyák László hivatásos vadász. – A lakosság egyrészt tájékoztatást kapott a hivatali hirdetőtáblákon, másrészt a területileg illetékes erdőgazdálkodó a saját honlapján is közzétette a hírt. – Mi, a vadásztársaság, több mint 50 plakátot helyeztünk ki a környező települések buszmegállóiba, oda, ahol a turisták leszállnak, és útnak indulnak, valamint a kivezető turistaútvonalak szélére, illetve az erdők kedvelt úticéljaihoz, például az Angelika-forráshoz és az Ingókövekhez – tájékoztatta lapunkat a vadász.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában