élelmiszeret, játékokat is gyűjtenek

2017.11.07. 10:41

Adományokkal készül az ünnepekre Nádasdladány

A hívek a Szent Ilona római katolikus templom kertjében – egy helyi asztalos segítségével – életnagyságú betlehem felállítását tervezik az adventi időszakra. A lelkek ünnepi ráhangolódásával készülve karácsonyra.

V. Varga József

A Kalkuttai Teréz Anya Karitász Csoport novembertől a tél végéig ismét működteti a könyvtár falára szerelt Enni adok – Enni kapok szekrényét, melyet tavaly decemberben alkalmaztak először – mondta el lapunknak Puskásné Gazdag Mónika, a karitász vezetője. A téli hónapokban folyamatosan figyelnek arra, hogy mindig legyen benne élelmiszer, aki rászorul, külön kérés nélkül jusson elemózsiához.

Az előző télen azt tapasztalták, hogy egy-két napon belül elfogyott, illetve kicserélődött az élelmiszer a szekrényben. Tevékenységüket a lakosság is segítette, rendszeresen került kenyér, zsemle, konzerv vagy sütemény a polcokra.

Az önkormányzat minden évben az adventi időszakban hirdeti meg az Ajándék zsákocska elnevezésű akciót, melyben a rászoruló gyermekek javára a lakosság segítségével összegyűlt játékokat, könyveket, édességeket, ruhákat osztják ki egy kis műsor kíséretében – az idén a karitász szaloncukorral, illetve gyümölccsel csatlakozik a rendezvényhez.

November közepére várják a Veszprém Főegyházmegyei Karitásztól azt a jelentősebb ruhaadományt, melyből ingyenes ruhabörzét tartanak a faluban, ahol bárki kedvére válogathat a meleg ruhákból – folytatta a ladányi karitász vezetője. Tervezik, hogy csatlakoznak a nyugdíjasklub által szervezett karácsonyi ünnepséghez, szebbé téve ezáltal is az idősebb korosztály karácsonyát.

A karitász legutóbb jótékonysági koncertet rendezett a Nádasdy-kastély nagyszalonjában az alcsútdobozi Mészáros János Elek magánénekes és a székesfehérvári MusiColore Énekegyüttes közreműködésével. A koncertet azért szervezték, hogy kibővítsék támogatásnyújtásuk lehetőségét, a befolyt adományokat még szélesebb körben a rászorulók javára fordítva.

A jótékonysági est egyik fellépője a MusiColore Énekegyüttes Fotó: Élő József

A szervező munkában Varga Tünde polgármester is segítette a karitász csoportot – tudtuk meg Puskásné Mónikától. A polgármester asszony a karitatív és önkéntes munka fontosságát ecsetelte lapunknak, kiemelve a társadalomban betöltött hasznosságát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában