Tizenegymilliós támogatást kapnak

2017.12.03. 08:00

Versenypálya épül a móri öttusázóknak

Színvonalas műsorral nyitották meg péntek este a Wekerle Sándor Szabadidőközpont 15. évfordulójára rendezett ünnepélyt. Ezt követően derült ki, hogy tizenegymilliós támogatásból versenypálya épülhet Móron.

Horváth Csilla

v

Törő Gábor országgyűlési képviselő köszöntőjében visszaemlékezett az uszoda építésére, megnyitására. Elmondta, milyen fontos szerepet tölt be a város életében Törő Gábor országgyűlési képviselő köszöntőjében visszaemlékezett az uszoda építésére, megnyitására. Elmondta, milyen fontos szerepet tölt be a város életében az intézmény, valamint kitért a sportcentrum folyamatos fejlesztésének szükségességére is.

– A sport, a turizmus fejlesztése mind fontos tényező városunk életében, szeretnénk, ha idővel sportkomplexummá alakulna a központ – tette hozzá a képviselő.

Az esemény zárásaként a Boldog születésnapot című dalt adta elő a Radnóti Általános Iskola kórusa, majd az önkormányzat nevében tortával kínálták a résztvevőket. A rendezvény után írták alá azt a szerződést, amelynek értelmében az önkormányzat tizenegymilliós beruházásról rendelkezhet a Móri Öttusa SE sportolói részére. Az összeget egy futócsík kialakítására fordítják majd – árulta el Deákné Kulcsár Ágnes, az egyesület vezetője.

Aláírták a szerződést, futópálya épülhet Móron Fotó: Hrubos Zsolt

A jó együttműködésnek köszönhetően az Országos Öttusa Szövetség, a városi Önkormányzat és a Móri Öttusa Egyesület két részben jutott hozzá az összeghez. A cél egy versenypálya kialakítása az öttusázók részére, amelyet azonban minden lakos szabadon használhat majd. A móri egyesületnek már több korosztályos bajnoka van, az idei évben kimagasló eredményeket ért el Kaiser Luca, aki nemzetközi versenyen is részt vett. A futócsík megépítésével mind az öt sportág gyakorlásához megteremtődnek a feltételek a városban. Bár a lovaglást jelenleg nem a helyi lovardában, hanem a fehérvári Fehér Patkó Lovasudvarban gyakorolják, a vívásra, a lövészetre, az úszásra és a futásra helyben van lehetőségük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában