Konyhaművészet

2017.12.14. 08:00

Gasztrofotó-kiállítás nyílt Sárkeresztesen

A kápolnásnyéki Pálmai Zsuzsanna fényképeiből rendezett ünnepváró ételfotó-kiállítást a Keresztesi Konyha.

Majer Tamás

gastro

A főzőklub tagjai kéthetente jönnek össze, hogy szenvedélyüknek hódoljanak.

– Egymás örömére és azért csináljuk, hogy megtanulják a fiatalok is a régi recepteket – mondta el lapunknak Jakab Erzsébet, akitől megtudtuk, hogy a falu jeles eseményeire is ők sütnek-főznek.

Tavaly karácsony előtt hívták meg Pálmai Zsuzsát maguk közé a Keresztesi Konyha tagjai, hogy príma bonbon- és kekszrecepteket kapjanak tőle. Gasztroblogja miatt figyeltek fel Zsuzsára, aki anno éppen azért kezdett el fotózni, hogy minél szebb, ínycsiklandóbb ételek képeit tölthesse fel receptjei mellé.

Pálmai Zsuzsanna, Gyovai László és a névnapos unokája számára is szívesen mesélt receptekről, fényképekről Fotó: Igari Balázs

A sárkeresztesi Művelődési Házban kiállított fotói egyfajta karácsonyi válogatást alkotnak. Árad belőlük az ünnepi hangulat, a háziasszonyok minden apró részletre kiterjedő, szeretetteljes, odaadó figyelmessége.

A tárlatot Rideg Ferenc bronzdiplomás fotóművész nyitotta meg, majd Tieger-Kiss Orsolya Réka énekelt el egy víg adventi dalt, s adott elő a Luca-napi szokásokról az egybegyűlteknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában