Városháza

2017.12.21. 15:48

Fehérváron ülésezett a mérkőzések biztonságát minősítő bizottság

A sportrendezvények biztonságával foglalkozó bizottság tartotta évi utolsó ülését a Városházán. Újabb mérkőzéseket minősítettek és ünnepeltek is.

Bokros Judit

A Városháza dísztermében fogadta Mészáros Attila alpolgármester a Sportrendezvényeket Biztonsági Szempontból Minősítő Bizottság tagjait csütörtökön délelőtt. Miután röviden összefoglalta az épület történetét, a látnivalókat, a vendégek átvonultak a kistanácsterembe ülésezni.

Előtte a bizottság elnöke, Lakatos Tibor rendőrezredes nyilatkozott lapunknak. Megtudtuk: a bizottság a sporttörvény 2004-es hatályba lépése óta működik, és fő feladata, hogy meghatározza adott sportágak rendezvényeinek biztonsági kockázatát. Tagjai öt sportág – labdarúgás, vízilabda, kézilabda, kosárlabda, jégkorong – szakszövetségi képviselői, valamint az Országos Rendőr-főkapitányság, a Legfőbb Ügyészség, az Országos Bírósági Hivatal képviselői.

Év közben több ülést tartanak, s az utolsó az, amelyen a rendőrség részéről megköszönik a civil tagok munkáját. Erre az eseményre ezúttal Fehérváron került sor, mert a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és az önkormányzat felajánlotta a lehetőséget – mondta el Lakatos Tibor.

A bizottságnak idén nagy feladatot jelentett a nyári FINA világbajnokságra való felkészülés, csak ennek kapcsán ugyanis ötven mérkőzést minősítettek, az év során pedig összesen 2000 meccsről döntötték el, hogy annak biztonsági besorolása normál, fokozott vagy kiemelt.

Balról Lakatos Tibor, a bizottság elnöke (Fotó: Fehér Gábor)

Az elnök hozzátette: az elmúlt pár évben a megváltozott biztonsági helyzet miatt a korábbinál többet kell készülniük. Elszakadtak az eddigi gyakorlattól, amikor csupán a szurkolók biztonságára figyeltek, ám most már egy esetleges terrorfenyegetettséggel is tervezniük kell. Egy-egy rendezvényt ma már sokkal alaposabban, több szempontból tárgyalnak meg, mint pár éve. Az intézkedések kapcsán azonban ügyelnek arra, hogy megtartsák a sportrendezvények élvezhetőségét is. Hazánkban a normál kockázatú mérkőzések vannak túlsúlyban – tudtuk meg.

A bizottság csütörtökön meghatározta az elkövetkező időszak mérkőzéseinek besorolását, emellett azonban értékelték az évet is. Ezután a köszönetnyilvánításon volt a hangsúly, valamint a delegáció megtekintette a készülő Sóstói Stadiont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában