tanfolyam indul

2018.01.16. 08:30

Bicskei nagyik, irány az internet!

Idén is elindul a „Nemcsak a húszéveseké a világ” elnevezésű számítógépes tanfolyam a bicskei könyvtárban.

Borsányi Bea

A tanfolyam elnevezés kicsit talán komoly, hiszen sokkal inkább ismerkedésről van szó: a könyvtárban tartandó alkalmakon az idősebb korosztály köthet kicsit közelebbi ismeretséget a számítógéppel. A lehetőség nem új Bicskén, hiszen – ahogy azt Cseresznyés Erika könyvtárostól megtudtuk – 2004 óta minden évben meghirdetik ezt a lehetőséget a városban és mindig a korosztálynak és az igényeknek megfelelően állítják össze a programot és határozzák meg az alkalmak számát.

Érdeklőkben pedig ezúttal sincs hiány: a tanfolyamra jelentkezett hatvan év feletti nyugdíjasokat – sőt még egy közel nyolcvanéves is akad közöttük – két csoportra kellett osztani. A tanulás az alapoknál kezdődik, de a hat-nyolc alkalom alatt lesz idő és lehetőség megtanulni a fotók rendezését, a dokumentumok kezelését, az internethasználat alapjait, ideértve annak lehetséges veszélyeit is, az elektronikus postafiók létrehozását és használatát, illetve a biztonságos vásárlást és az interneten keresztül történő ügyintézést is. Az első alkalomra jövő hétfőn kerül sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában