szemtől szemben

2018.02.20. 15:30

Azurák Csaba: A fehérvári esztergagéptől a riporterkedésig

A Királykút Emlékházban vendégeskedett hétfőn este Azurák Csaba tévériporter, műsorvezető.

Szanyi-Nagy Judit

as

Pontosabban nem is vendégeskedett, hazatért: Azurák Csaba ugyanis Székesfehérváron született, itt nőtt fel, és itt folytatta tanulmányait is.

A Vörösmarty Általános Iskola sport tagozatába járt, majd a Ságváriból Széchenyivé avanzsált középiskola esztergagépeit kezelte. Végül mégis a rádiózás, illetve később a tévézés mellett döntött. Alma matere a Kodolányi János Főiskola volt, azon belül angol-kommunikáció szakon végzett – az itt megszerzett tudást most is kamatoztatja ismert médiaszemélyiségként.

Számos műsor köthető Azurák Csaba nevéhez, aki továbbra is objektív újságíróként látja el feladatait Fotó: Nagy Norbert

A Bakonyi István író által vezetett beszélgetésből kiderült: Azurák Csaba örül, hogy a Magyar Rádiót követően a kereskedelmi televíziózásban is megmaradt komoly, hiteles személyiségnek, az ott vezetett műsorokban önmagát adhatja, minőségi tartalommal.

Az est közönsége is egyetértett ezekkel a gondolatokkal – ezt hol tapssal, hol pedig hangos nevetéssel fejezték ki. Ugyanis, bár Azurák Csaba – ahogy ő mondja – leginkább jólfésülten, szemüvegben és öltönyben köszön vissza ránk a képernyőről, mégis fantasztikus humorral rendelkezik. A beszélgetés kezdetén felvetette például, hogy elképzelhető, a nézők leginkább a korábban őt is tanító Bakonyi tanár úrra kíváncsiak...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában